Ο Συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας, για την υπογραφή της Σύμβασης με την EBRD από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης, από το φθινόπωρο του 2014 έως και την παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, απέδωσαν καρπούς. Η EBRD ανταποκρίθηκε στο επείγον αίτημα μας για συνεισφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφουγκράστηκε  την κρισιμότητα της στιγμής, συνέχισε τις συνομιλίες της με τη σημερινή κυβέρνηση και δίνει μια ανάσα ζωής στην ασφυκτιούσα οικονομία της χώρας μας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δουν μια αχτίδα ελπίδας.

Χαιρετίζουμε την επερχόμενη επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της EBRD και του Ελληνικού Δημοσίου που μπορεί να κατευθύνει τουλάχιστον 3 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας και καλούμε την κυβέρνηση να δείξει επιτέλους υπευθυνότητα, να στηρίξει, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει και άλλες πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας, αξιοποιώντας το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που είχαμε δημιουργήσει, ώστε η χώρα να σταματήσει να κατρακυλά και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.