Συνεχίζονται κι αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις του «ΜΕΤΑΘΕΑΤΡΟ-KENTRO TEXNHS”  μετά το επιτυχημένο ξεκίνημά του με τη θεατρική παράσταση «Ο Μάρξ στο Σόχο» και την ομιλία-συζήτηση για τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Επίκουρο.
Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη  σε τέσσερις μεγάλες μορφές της λογοτεχνίας και του θεάτρου: Τους Αισχύλο, Μήτια Καραγάτση, Αλμπέρ Καμύ και Νίκο Καζαντζάκη.
Μέσα σ’ ένα τριήμερο Τέχνης και Λόγου, τρεις διαφορετικοί ομιλητές θα προσπαθήσουν μέσα από τρεις διαφορετικές ομιλίες –συζητήσεις, να προσεγγίσουν τις σκέψεις των μεγάλων δημιουργών με το δικό του ο καθένας προσωπικό τρόπο!
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (09.15’)
Αισχύλος-Ένας Τραγικός
Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Πάνος Νακόπουλος παρουσιάζει τις απόψεις του για το έργο του πατέρα της τραγωδίας και ερμηνεύει αποσπάσματα από τα έργα του.
Συμμετοχή 2 ευρώ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (09.15’)
Παναγής Μαυρόπουλος-Μιχάλης Ρούσης.
Ο Πρόγονος του Μ. Καραγάτση που έγινε Μυθιστορηματικός ήρωας
Ο Ιστορικός  και Λογοτέχνης Στέφανος Ντάκος μας εισάγει στη θητεία του Μ. Καραγάτση στην Ιστορική Μυθοπλασία
Συμμετοχή 2 ευρώ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (06.00 το απόγευμα)
Αλμπέρ Καμύ και υπαρξισμός του Παραλόγου.
Υπαρξιστές συγγραφείς: Καζαντζάκης και Ντοστογιέφσκι
Η ποιήτρια και λογοτέχνης Ελίζα Ζολώτα καταθέτει τη μακρόχρονη εμπειρία της στο πνευματικό κίνημα του Υπαρξισμού μιλώντας μας για τις ιδέες και το έργο των Αλμπέρ Καμύ, Καζαντζάκη και Ντοστογιέφσκι.
Συμμετοχή 2 ευρώ.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης (Κεντρική Πλατεία πρώην «Πανόραμα» Α΄όροφος –Τρίκαλα). Κρατήσεις Θέσεων στο τηλέφωνο 694 747 55 27.