Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στα Τρίκαλα το νέο βιβλίο του Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;»
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων, στις 8 το βράδυ και διοργανώνεται από βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, το Δήμο Τρικκαίων και τις εκδόσεις Αρμός.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο συγγραφέας Δημήτρης Κουρέτας.
Ο  Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας ZωικώνOργανισμών και Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Εχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά. Ηταν εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘ Foodforlife’ για την περίοδο 2007-2013 και στην περίοδο 2014-2020. Είναι Associate Editor του  περιοδικού  διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology.
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που εχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα .  Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και  στην ΕΕ.
 Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανης στο ΠΘ, και από το 2013 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Είναι τακτικός αρθρογράφος της Καθημερινής απο το 2010.