Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενημερώνει τους κατοίκους του νομού ότι στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη χώρα μας, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά  η μεγάλη προσπάθεια να εμβολιασθούν οι κόκκινες αλεπούδες , που αποτελούν και τη βασική δεξαμενή του ιού της λύσσας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.
Ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας στο τέλος Νοεμβρίου στην περιοχή μας ( με πιθανότητα παράτασης αναλόγως  των καιρικών συνθηκών).
Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι: Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού) απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν. Απαγορεύεται να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά.
Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.
Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης να ενημερώνει άμεσα τις Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές.