Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (11) άτομα 

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (332) οχήματα και (9) επιχειρήσεις σκραπ 

 Επιπλέον, ελέγχθηκαν (429) άτομα και προσήχθησαν (44), ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (141) παραβάσεις 

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (28.01.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 

- (429) άτομα και συγκεκριμένα (380) ημεδαποί και (49) αλλοδαποί,

- (332) οχήματα και

- (9) επιχειρήσεις σκραπ.

Προσήχθησαν: 

- (44) άτομα και συγκεκριμένα (32) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα: 

- Πέντε (5) άτομα, (4) αλλοδαποί – δύο υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Γαλλίας και ένας υπήκοος Μαρόκου – και (1)  ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

- Δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ληστεία από κοινού και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κλοπή, αντίστοιχα. 

- Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια και

- Ένας (1) ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τροποποίηση άδειας λειτουργίας του καταστήματος και στέρηση πιστοποιητικού υγείας.  

Βεβαιώθηκαν (141) παραβάσεις και συγκεκριμένα: 

- Πέντε (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. 

- Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. 

- Τέσσερις (4) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

- Μία (1) παράβαση για επαιτεία. 

- Εκατόν είκοσι τρεις (128) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (39 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 6 για ΚΤΕΟ και 67 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Θεσσαλία.