Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ της ΠΕΔ Θεσσαλίας και εκπροσώπων όλων των Δήμων και των ΔΕΥΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η εξειδίκευση των προτάσεων έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στα πλαίσια του ΠΕΠ Θεσσαλίας – ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός ενημέρωσε του παρισταμένους εκπροσώπους των Δήμων και των ΔΕΥΑ για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της εξειδίκευσης και για τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες διαδραματίζει ένα σοβαρό ρόλο για την προετοιμασία του ΠΕΠ Θεσσαλίας. , γνωμοδοτώντας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος είπε ότι μια τεκμηριωμένη γνωμοδότηση προς την περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ , βάζει τις βάσεις για μια σημαντική και αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στον 1ο και 2ο Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει τέσσερις συναντήσεις εργασίας με όλους τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ ώστε να καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό κείμενο που θα αφορά στην εξειδίκευση των προτάσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης και στη συνέχεια θα το καταθέσει στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας , στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία και ορθολογικότερη διαχείριση των προτάσεων έργων.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τσούμας  και ο ειδικός συνεργάτης κ. Αθανάσιος Μπίτης και αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους των ΟΤΑ επί τεχνικών θεμάτων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων κα Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη και ο κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, ο αντιπρόεδρος της  ΔΕΥΑ Τρικάλων κ. Δημήτρης Βασταρούχας, ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θεόδωρος Μακρυνιώτης  και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας.

Τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας υποδέχτηκε ο κ. Χριστόφορος Ρόμπος πρόεδρος του e-trikala Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων.