Σε νέο δανεισμό θα καταφύγει ο δήμος Τρικκαίων για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» των 12 εκατομμυρίων ευρώ που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του 2016. Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν είναι ισοσκελισμένος καθώς προβλέπονται έσοδα 53.704.468 ευρώ και έξοδα 65.723.268  ευρώ.  Το θέμα προϋπολογισμού συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με τις ψήφους των συμβούλων της συμπολίτευσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Η δημοτική αρχή αποφάσισε να εγγράψει στον προϋπολογισμό τις οφειλές των παλαιότερων δημοτικών αρχών έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ενδεικτικό πάντως της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος είναι η οφειλή ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε τρίτους, όπως απλήρωτες αμοιβές αιρετών πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων, εργολάβων που έχουν εκτελέσει και παραδώσει έργα χωρίς να έχουν πληρωθεί, υποχρεώσεις επιδομάτων προς εργαζόμενους με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες προς προμηθευτές.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου θέλοντας μάλιστα να δώσει το στίγμα της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται τόνισε ότι «θα πρέπει να σταματήσουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας και να κρύβουμε το οικονομικό πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αν είμαστε σοβαροί θα ξεχρεώσουμε τον Δήμο το …2035».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το οικονομικό άνοιγμα φτάνει αυτή τη στιγμή περίπου τα 50 εκατ. ευρώ τονίζοντας ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η πληγή»
Προανήγγειλε τον άμεσο εξορθολογισμό του συνόλου των λειτουργικών δαπανών με παράλληλη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, είσπραξη οφειλόμενων, προσέλκυση επενδύσεων, εξοικονόμηση πόρων από ηλεκτροφωτισμό και χρήση φυσικού αερίου και προσεκτική διαδικασία στις όποιες νέες προσλήψεις.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «στόχος μας είναι να μετεξελιχτεί ο δήμος σε βιώσιμο, λειτουργικό και ανθρώπινο κλείνοντας τις εκκρεμότητες του παρελθόντος».