Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης (14-21 Σεπτεμβρίου).

Με απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, κατά το επταήμερο διεξαγωγής του παζαριού θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με μουσική και χορό, με έμφαση στην παράδοση του τόπου μας. Η σύσκεψη που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορούσε στη διαμόρφωση του προγράμματος και στη συμφωνία για τα όσα παρουσιαστούν στους τρικαλινούς και τους επισκέπτες, κάθε βράδυ, από τις 14 και 21 Σεπτεμβρίου.

Αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε, τα χορευτικά συγκροτήματα να παρουσιάζουν χορούς της περιοχής μας, στις 8 το βράδυ, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Τρικκαίων, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Εστιαιώτιδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρδανίου

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου, ΕΛΟΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΧΟΤ, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρχης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΡΙΚΚΗ, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής, Πολιτιστικός Σύλλογος Λογγακίου

Τις υπόλοιπες ημέρες (ΔΕΥΤΕΡΑ 14, ΤΕΤΑΡΤΗ 16 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Σεπτεμβρίου), οι τρικαλινοί, από τις 9 το βράδυ και μετά, θα απολαύσουν μουσικές εκδηλώσεις από τη λαϊκή μας μουσική παράδοση. Το πρόγραμμα αποφασίστηκε στη σύσκεψη παρόντων των αντιδημάρχων κ.κ. Βασιλένας Μητσιάδη, Χρυσόστομου Κυρίτση, Γιάννη Κωτούλα και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη, κ. Στέλιου Καραγιώργου, εκφράζοντας τη συνεργασία των δύο φορέων με τους σημαντικούς χορευτικούς ομίλους - συλλόγους ομάδες - της περιοχής μας.