Ο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Παλεύω», και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων και το Εργαστήριο Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση την Κυριακή 13 Απριλίου  στη Σωτήρα Τρικάλων.

Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και μα ιδιαίτερο ζήλο, αφού αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος,  φύτεψαν 100 δένδρα. Ο τόπος έγινε εργοτάξιο. Με ιδιαίτερη επιμέλεια παιδιά και γονείς φύτευαν τα  δένδρα.

Το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως τοξοβολία και παραδοσιακά παιχνίδια.

Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος  «Παλεύω για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:

α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α 
β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι προπονητές/τριες, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση. 
γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Αν και οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στην κοινωνία από αρχαιοτάτων χρόνων, δυστυχώς στην πατρίδα μας το ποσοστό των εθελοντών είναι πολύ μικρό.

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.

Με το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!

Ο σύλλογος ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Μπάρδα, την αντιδήμαρχο Τρικκαίων κα Μητσιάδη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αναστασίου υπεύθυνο αθλητισμού και τον υπεύθυνο από τη διεύθυνση πρασίνου του δήμου Τρικκαίων κ. Χελιδόνη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία  "ΟΛΥΜΠΟΣ" η οποία προσέφερε δωρεάν σοκολατούχα γάλατα.  

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους».