Το βιβλιοπωλείο "Επιλογή" της Ανθούλας Αλεξανδρή και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη,  παρουσιάζουν, με την υποστήριξη του Μουσείου Τσιτσάνη το τελευταίο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη "Τσιτσάνης αιώνιος καλπασμός", το Σάββατο 28 Μαρτίου (19.30).

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων  με ομιλητές τον Θεόφιλο Αναστασίου, φιλόλογο-συγγραφέα και τον ίδιο το συγγραφέα.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γιώργος Αλεξανδρής.

Ο Γιώργος Λιάνης, με μεγάλη δημοσιογραφική καριέρα στον τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συγγραφέας αρκετών βιβλίων, εκλέχτηκε εννιά φορές Βουλευτής Φλώρινας και διετέλεσε δυο φορές  Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Λάτρης του λαϊκού τραγουδιού και του Τσιτσάνη  τον οποίο χαρακτηρίζει ως Εθνικό Συνθέτη, στο τελευταίο του βιβλίο με το συμβολικό τίτλο  "Τσιτσάνης αιώνιος καλπασμός" γράφει για τη ζωή και τη μεγάλη του προσφορά στο λαϊκό τραγούδι.

Καταθέτει σε μια εμπεριστατωμένη βιογραφία -εργογραφία την προσωπική του σχέση με το συνθέτη, περιγράφει μαρτυρίες και απόψεις ανθρώπων που έζησαν κοντά του ή ασχολήθηκαν με το έργο του .

Είναι ένα βιβλίο χρονικό, ένα βιβλίο δοκίμιο για τον καταξιωμένο στη συνείδηση του λαού συνθέτη και το τρικαλινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το συγγραφέα που μαζί με το συντοπίτη Θεόφιλο Αναστασίου, μέσα από την έρευνα και την ανάλυση του λαϊκού τραγουδιού αναγνώρισαν τη συμβολή του Τσιτσάνη στο δημιουργικό  εκσυγχρονισμό του λαϊκού τραγουδιού.