Πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος και αύριο Σάββατο θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι φέτος στην τρίτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 15 Λύκεια, 7 από την πόλη των Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων, 4 από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, τα ΓΕΛ Βαλτινού, Πύλης, Οιχαλίας και Φαρκαδόνας καθώς και  το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων , το Μουσικό Σχολείο και το Ι.ΓΕΛ «Αθηνά». 

Έγινε αισθητή η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων των μαθητών, η επιτυχής αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης και παράλληλα, ήρθαν οι συνδιαλεγόμενοι  πιο κοντά μεταξύ τους, σε έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.

Αύριο Σάββατο 14-2-2015 μετά τον τελικό στις 14.00΄ θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής επάθλων στους νικητές και των τριών αγωνισμάτων και θα δοθούν οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους μαθητές (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες και όσους είχαν την ευθύνη της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης)  πήραν μέρος και στους προκριματικούς και στους ημιτελικούς και στον τελικό. Καλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τους αυριανούς αγώνες και να παρευρεθούν στην απονομή επάθλων .