Με τη συμμετοχή 120 συνέδρων και πλήθους επισκεπτών και παρατηρητών ξεκίνησε στα Τρίκαλα το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου, το 28ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας. Το φετινό συνέδριο έχει ως θέμα του «Το ελληνικό τοπίο ως ντεκόρ στον κινηματογράφο» και συνδιοργανώνεται από την ΟΚΛΕ, την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Μύλο Ματσόπουλου, ο οποίος έβαλε τα... καλά του για να υποδεχθεί το πλήθος των επισκεπτών, και η "αυλαία" θα πέσει αύριο, Κυριακή.

Χθες στον Μύλο Ματσόπουλου το παρών έδωσαν όλοι οι σινεφίλ των Τρικάλων και όχι μόνο, στελέχη του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και πολλοί δημιουργοί και σκηνοθέτες, τα έργα των οποίων θα προβληθούν στον κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου. 

Ήδη προβλήθηκαν αφιερώματα για τους Μπαρμπή Βοζαλή και Βασίλη Κονταξή, αλλά και οι ταινίες "Ο Σακαφλιάς (1967)", "Τέλος Εποχής (1994)", ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολλές βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα. 

Το σύνθημα εκκίνησης των εκδηλώσεων έδωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σάββατο 13 Ιουνίου

Ώρες 10:00 – 14:00

- Ομιλίες από για το θέμα του συνεδρίου από σκηνοθέτες, πανεπιστημιακούς, ιστορικούς και κριτικούς του κινηματογράφου: Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Στέλλα Κυβέλου, Στέφανος Νταλάσης, Σάκης Μανιάτης, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ιουλία Μέρμηγκα, Βασίλης Λουλές.

 - Προβολή του επεισοδίου Δήμος Αβδελιώδης – Εικόνες του παραδείσου (σκηνοθεσία: Δώρα Μασκλαβάνου, 2009) της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Τοπία της σιωπής.

Ώρες 20:00 – 24:00

Τιμητικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για τους :

α. ΣΤΑΥΡΟ ΧΑΣΑΠΗ, διευθυντή φωτογραφίας – σκηνοθέτη (ομιλητές: Αντώνης Κόκκινος, σκηνοθέτης και Σάκης Μανιάτης, σκηνοθέτης – διευθυντής φωτογραφίας).

β. ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ, σκηνοθέτη (ομιλητές: Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας – σκηνοθέτης και Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου).

Μετά τις ομιλίες θα προβληθούν οι ταινίες Ο φωτογράφος των Τρικάλων (2005) του Βασίλη Κοσμόπουλου και Σιωπηλές μηχανές (1998) του Θανάση Ρεντζή.

Κυριακή 14 Ιουνίου

Οι σύνεδροι (μέλη των Κινηματογραφικών Λεσχών από όλη την Ελλάδα) θα ξεναγηθούν στα Μετέωρα και θα επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

Προηγήθηκαν, το 3ο U Made It Festival και η Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου, που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση.