Ταχείες οι κινήσεις του Δ.Σ. του Μουσείου Τσιτσάνη με βάση τις εκδηλώσεις που ξεκινούν σύντομα, στο πλαίσιο του «Ετους Τσιτσάνη». Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το Δ.Σ., υπό την προεδρία του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με την παρουσία της αντιπροέδρου  κ. Έφης Λεβέντη, του τέως Δημάρχου και μέλους του Δ.Σ., κ. Χρήστου Λάππα, του εκπροσώπου της οικογένειας Τσιτσάνη, κ. Σωτ. Λυκαρόπουλου, των εκπροσώπων του ΥΠΠΟ, κ. Μάρας Καλοζούμη και Βασιλικής Κουβέλη, της διευθύντριας της Δ/νσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, κ. Σταυρούλας Φωτοπούλου, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μουσείου, κ. Στέλιου Καραγιώργου και του κ. Θεόφιλου Αναστασίου, αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «η συζήτηση ήταν πολύωρη, καθώς εξετάστηκαν επιμελώς, εκτός των τυπικών θεμάτων, δύο πολύ σημαντικά.

Το πρώτο, η συλλογή του Μουσείου. Δηλαδή, η καταγραφή των υπαρχόντων εκθεμάτων, ο εμπλουτισμός της με νέα, η τεκμηρίωσή τους, αλλά και η γενικότερη τακτοποίηση και αξιοποίηση αυτού του υλικού. Αυτό το υλικό, μάλιστα, θα πρέπει να είναι έτοιμο για τη μουσειολογική μελέτη που θα εκπονήσει ο λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου μουσειολόγος, κ. Σταύρος Βλίζος.

Το δεύτερο, η σύσταση ειδικής επιτροπής, απαρτιζόμενης από μουσειολόγους και μουσικολόγους, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικώς  στο έργο ανάδειξης των τεκμηρίων και της συλλογής.

Ουσιαστικά η συζήτηση και η συνάντηση εργασίας εν γένει, αφορούσαν στον ταχύτερο βηματισμό για όλα τα θέματα που σχετίζονται, όχι απλώς με την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου, αλλά και με το «Έτος Τσιτσάνη» εν γένει.»