Κοινή ερώτηση κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής στον νομό Τρικάλων.

Όπως αναφέρουν «η αγροτική παραγωγή αποτελεί για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σημαντικό τομέα της οικονομικής δραστηριότητας και εντάσσεται στην πρώτη γραμμή παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Η δημόσια μέριμνα για την ενίσχυσή της μπορεί να είναι καταλυτική όταν προσανατολίζεται στην βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και στην εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας. Σε αυτή την λογική εντάσσεται α) η κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Παλαιομοναστήρου του δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και β) ο εξορθολογισμός λειτουργίας υφιστάμενων δικτύων άρδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που συνίσταται στην κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων, συνολικού μήκους 255.300μ. στο πεδινό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στους Δήμους Τρικκαίων – Καλαμπάκας – Πύλης – Φαρκαδόνας.

Τα αναφερόμενα έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013, με τις α) αριθμ. πρωτ. 5672/ 25-6-2009/ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και β) αριθμ. πρωτ. 8567/17-9-2009/ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργικές Αποφάσεις αντίστοιχα. Τα τεύχη δημοπράτησης των έργων έχουν διαβιβαστεί στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του προγράμματος και αναμένεται η προέγκριση δημοπράτησης των έργων.

Δεδομένης της σημασίας των έργων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, αλλά και το ασφυκτικό χρονικού πλαίσιο υλοποίησης μέχρι 31/12/2015, ερωτάται ο υπουργός:

-Σε τι ενέργειες θα προβεί από την πλευρά του Υπουργείου και της εποπτευόμενης Διαχειριστικής Αρχής, καθώς και με ποιον χρονικό ορίζοντα, για την υλοποίηση των έργων;»