Σε ανακοίνωση της για το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας η ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων αναφέρει τα εξής:
«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι
Για  άλλη μια  χρονιά το θέμα του εορταστικού ωραρίου  λειτουργίας των καταστημάτων φέρνει στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – Ε.Ε. – μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας..
Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής είναι τόσο σημαντική για το κεφάλαιο που σταθερά αναφέρεται σαν στόχος όλων των μνημονίων  και ιδιαίτερα του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε όσους δήθεν αφελώς  βάζουν το ζήτημα της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού από την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ρωτάμε τα παρακάτω:
•    Όσες Κυριακές και να ανοίξουν τα μαγαζιά τι θα ψωνίσει ο συνταξιούχος που του έκοψαν την 13η σύνταξη και σε λίγους μήνες του κόβουν και το ΕΚΑΣ;
•    Όσες ώρες παραπάνω και να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά τι και πως θα ψωνίσουν οι 1.500.000 άνεργοι που η πλειοψηφία τους δεν παίρνει ούτε καν το επίδομα ανεργίας;
•    Όσες  λευκές μέρες και νύχτες να οργανώσουν οι δήμαρχοι και οι συμβιβασμένοι Εμπορικοί Σύλλογοι τι μπορούν να ψωνίσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι των 300 ευρώ;
•    Ποια από τις τρεις Κυριακές θα βγει για ψώνια αυτός που ετοιμάζονται να του βγάλουν το σπίτι του στο σφυρί;
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι
Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε τους 200.000 συναδέλφους μας που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της κρίσης.
Κανένα μέτρο δεν έχει στόχο να υπερασπίσει όσους έχουν ανάγκη.
Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, όταν η ΕΦΟΡΙΑ μας στύβει, ο ΟΑΕΕ μας στέλνει το ΚΕΑΟ για κατάσχεση, οι τράπεζες ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς.
Όλες οι ρυθμίσεις, όλων των κυβερνήσεων  για την αύξηση των ωρών και των ημερών λειτουργίας των καταστημάτων εκμεταλλεύονται την μεγάλη ανάγκη που όλοι  έχουμε ακόμα και για το τελευταίο ευρώ. Όμως στην πράξη οδηγούν να μοιράζεται η αγορά σε όλο και λιγότερους και να μεγαλώνει το μερίδιο των πολυκαταστημάτων και των μεγαλεμπόρων σε βάρος μας.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας συνεχίζεται.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το εορταστικό ωράριο να γίνει εργαλείο για την κατάργηση της.
Το αγωνιστικό – αντιμονοπωλιακό κίνημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία.
Παλεύουμε σταθερά για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας».