Ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης ζητώντας την αξιοποίηση της γέφυρας Καραβόπορου στο Δροσερό Τρικάλων.

Αναλυτικά όσα ζητά ο Χρήστος Σιμορέλης:    

Η γέφυρα Καραβόπορου είναι μία παλιά σιδερένια τοξωτή γέφυρα στο Πηνειό ποταμό, η οποία εξυπηρετούσε τις ανάγκες μετακίνησης μεταξύ Τρικάλων Άρτας, Πύλης και άλλων περιοχών. Σήμερα, αποτελεί κειμήλιο για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, αφού είναι από τις ελάχιστες τέτοιες γέφυρες που ακόμα διασώζονται. Σε αυτή τη γέφυρα, που χρέος μας είναι να διατηρηθεί κληρονομιά στις επόμενες γενιές, έχουν παρατηρηθεί σημάδια φθοράς στο σκελετό της. Επομένως, η παρούσα κατάσταση καθιστά τη διάβαση επικίνδυνη για τους περαστικούς και η απόφαση συντήρησης πρέπει να είναι άμεση ώστε να σωθεί το μνημείο.

Η ανάδειξη και η αξιοποίησή της γέφυρας, ως πολιτιστικό μνημείο, μπορεί να απολέσει παράγοντα ανάπτυξης της παραποτάμιας περιοχής του Πηνειού. Επιπλέον στη γύρω περιοχή βρίσκεται ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του ΟΣΕ στο Δροσερό και το πανέμορφο  φυσικό δάσος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Δροσερού. Στο χώρο του παλιού Σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, που κι αυτός έχει σχεδόν καταρρεύσει, υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας μουσειακού χώρου παραδοσιακών εργαλείων και αντικειμένων.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την οικονομία της χώρας, δεν πρέπει να παραμελούμε τους θησαυρούς και την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν οι προηγούμενες γενεές. Οποιαδήποτε ενέργεια σωτηρίας αυτής της κληρονομιάς εκτός από το σεβασμό στην ιστορία μας, θα αποτελέσει και παράγοντα ανάπτυξης για όλη τη περιοχή του Δροσερού Τρικάλων.