«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη χώρα, τα Τρίκαλα και την Αριστερά» αναφέρει ο τρικαλινός βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Κυρίτσης σε δήλωσή του διαχωρίζοντας τη θέση του με την απόφαση του κόμματος να κατέλθει στις επικείμενες εθνικές εκλογές. O ίδιος δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει «μετά το τέλος του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με εμπιστεύτηκαν το 2012 για να τους εκπροσωπήσω στην ελληνική Βουλή.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συναδέλφους μου βουλευτές με τους οποίους δώσαμε αγώνα για τα προβλήματα της χώρας. Ιδιαίτερα, θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της περιφέρειας που με στήριξαν στις προσπάθειές μου να αναδείξω τα προβλήματα αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες του Νομού.

Πίστευα και πιστεύω στην κυβερνώσα Αριστερά και στην αλλαγή σελίδας που χρειάζεται ο τόπος. Για να υπάρξει κυβερνώσα Αριστερά και προοδευτική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών απαιτείται ενότητα όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Και γι’ αυτό πρότεινα στη συγκεκριμένη συγκυρία να μην κατέλθει η Δημοκρατική Αριστερά στις επικείμενες εκλογές, προχωρώντας όμως στην ολική επανίδρυσή της. Η απόφαση του συνεδρίου είναι διαφορετική. Και δεν μπορώ να την υποστηρίξω.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη χώρα, την περιφέρεια Τρικάλων αλλά και την Αριστερά ως ενεργός πολίτης».