Τα καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο επεφύλασσε η προτελευταία ημέρα του 2015 για τον Δήμο Τρικκαίων. Σύμφωνα με αποτέλεσμα μελέτης που παραδόθηκε οριστικά στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, το νερό πηγών της περιοχής της ΤΚ Ριζώματος είναι το πλέον υδροθειούχο στη ελληνική επικράτεια. Δηλαδή, έχει την υψηλότερη συγκέντρωση υδρόθειου από πλήθος άλλων γνωστών ιαματικών πηγών ή πηγών, το νερό των οποίο πωλείται ως ενισχυτικό θεραπειών στο εμπόριο. Χαρακτηριστικά,  η ελάχιστη συγκέντρωση σε χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο είναι 65 (μέτρηση του περασμένου Ιουνίου) ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα λουτρά Αγίου Νικολάου με 39,31 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «πολύ πιο χαμηλά στη σχετική κατάταξη, τα γειτονικά, κοντινά και γνωστά λουτρά Σμοκόβου, Αιδηψού, Καΐτσας, Θερμοπυλών, ενώ η τελευταία θέση καταλαμβάνεται από την πηγή Λουτρακίου. Τα στοιχεία εμπεριέχονται στη μελέτη με τον πλήρη τίτλο «Γεωλογική – Υδρογεωλογική μελέτη για την αναγνώριση του φυσικού πόρου Ριζώματος του Δήμου Τρικκαίων». Εκπονήθηκε, δε, από τους γεωλόγους κ. Κωνν/νο Σέγγη και Μιχάλη Πουλτσίδη.
Ο Δήμος Τρικκαίων, έδωσε από την πρώτη στιγμή της θητείας της νέας διοίκησης, βαρύτητα στην όλη υπόθεση. Μάλιστα, διά του αντιδημάρχου κ. Ηλία Παπανικολάου και του δημοτικού συμβούλου κ. Αχ. Λασπά, μετέχει στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.
Πλέον, με τα στοιχεία αυτά, δηλαδή με την πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τον Δήμο.
Ο σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει:
- αξιοποίηση των υδάτων
- επέκταση στον θερμαλικό τουρισμό
- συνδυαστική δράση για τον Ασκληπιό  και τα πανάρχαια θεραπευτικά βότανα (που ήδη έχει ξεκινήσει), με τις ιαματικές πηγές
- επέκταση δραστηριοτήτων, από τα ριζά του Κόζιακα μέχρι το Ρίζωμα
- αναπτυξιακή προοπτική στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας.
Το πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «το προωθούμε άμεσα. Ο στόχος είναι διπλός: ενίσχυση της γνώσης μας για μορφές θεραπείας στον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και ουσιαστική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Όλα θα μελετηθούν προσεκτικά, με βάση τι δεσμεύσεις μας»».