Για το συμβάν της «λοξοδρόμησης» της πορείας του λεωφορείου χωρίς οδηγό η e-trikala Α.Ε. σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:  Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου το πειραματικό όχημα του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 παρουσίασε σημειακή μικρή απόκλιση από την προγραμματισμένη διαδρομή, την οποία άλλωστε εκτελεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.   Το όχημα δεν προκάλεσε υλικές ζημιές, καθώς δε  συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, και σαφέστατα δεν προκάλεσε σωματικές ζημιές σε διερχόμενους ή επιβαίνοντες, καθώς δεν "άγγιξε" κανέναν πολίτη, ενώ ο συνδυασμός έντασης πέδησης και ταχύτητας μείωσαν τους κραδασμούς στο εσωτερικό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα ακινητοποιείται άμεσα με την ανίχνευση "εμποδίου" ύψους 20 εκατοστών και σε απόσταση μικρότερη ή ίση των 20 εκατοστών από την περιφέρεια του. Κατά συνέπεια ήταν αδύνατο να προκληθεί κάποιο συμβάν με την επιστημονική έννοια του όρου.
Ωστόσο, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του περιστατικού - που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής εντός του οχήματος, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να επέμβει σε περίπτωση απώλειας ελέγχου, ενώ εποπτεύεται και από το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Χειριστής επιβαίνει καθημερινά σε όλα τα δρομολόγια του οχήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Νοεμβρίου έως σήμερα εκατοντάδες παιδιά και πολίτες το χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους με απόλυτη ασφάλεια.
Οι εταίροι του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 σε συνεργασία με τον δήμο και την e-trikala, έχουν μεριμνήσει για την εκπλήρωση των προδιαγραφών ασφαλείας και διερευνούν τις αιτίες του ατυχούς περιστατικού που συνέβη μετά από αρκετές μέρες επιτυχούς υλοποίησης του πειράματος.    
Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση ενός πειράματος ή μιας πιλοτικής εφαρμογής εμπεριέχουν και την έννοια της αστοχίας και του σφάλματος που θα τροφοδοτήσει με την απαραίτητη γνώση για την επιτυχή υλοποίηση σε πλήρη κλίμακα. Το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα έχει διεθνή αξία καθώς αποτελεί το επόμενο τεχνολογικό βήμα στον τομέα της αυτοκίνησης.   αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. "