Μια ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις  και πώς αυτές μπορεί να μεταβληθούν με αφορμή ένα θάνατο και τις συνέπειες του, όταν μάλιστα πίσω, μένει μια μεγάλη περιουσία. Εδώ είναι το κάστρο που πρέπει να πουληθεί, ή να αξιοποιηθεί κερδοφόρα. Το θεατρικό έργο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, υπήρξε η αρχική έμπνευση του σκηνοθέτη και έτσι ξεπήδησε «Ένα κάστρο στην Ιταλία».
Η 43χρονη Louise είναι κόρη μιας νεόπτωχης οικογένειας Ιταλών βιομηχάνων και ζει στο όμορφο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Όσο η μητέρα της προσπαθεί να βγάλει χρήματα πουλώντας οικογενειακά κειμήλια και ανοίγοντας στο ευρύ κοινό τον πύργο τους στην ιταλική εξοχή, η Louise αναθεωρεί τις επιλογές της και ερωτεύεται παράφορα έναν νεότερο άντρα.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Valeria Bruni Tedeschi - αδελφή της Carla Bruni Sarkozy- πρωταγωνιστεί, γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την τρίτη της ταινία, ξεχωρίζοντας ως η μόνη γυναίκα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών (2013).

Πρωταγωνιστούν:Valeria Bruni Tedeschi, Louis Garrel, Filippo Timi, Marisa Bruni Tedeschi, Xavier Beauvois, Céline Sallette, Pippo Delbono, Omar Sharif

Σκηνοθεσία: Valeria Bruni Tedeschi
Σενάριο:
Valeria Bruni Tedeschi, Noémie Lvovsky, Agnès de Sacy

H ταινία θα προβληθεί αύριο Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου (21.45) από την Κινηματογραφική Λέσχη στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.