Πραγματοποιήθηκε στο Περτούλι του Δήμου Πύλης η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας ( ΠΕΔΘ ) με τίτλο « Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τ.Α. »
Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων , αιρετοί αλλά και επιχειρηματίες στον τομέα του ξύλου προκειμένου  να ακούσουν από τους εισηγητές χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση των δασών , το marketing για τα προϊόντα ξύλου, τη διαχείριση του πρότυπου Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου κλπ.
Οι εισηγητές κ.κ. Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Χασανάγας και Δρ. Μάριος Τρίγκας ήταν πλήρως εμπεριστατωμένοι και ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους που “προκάλεσαν” αρκετές τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και όχι μόνο.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσός  κλείνοντας την ημερίδα , επισήμανε με έμφαση την διάθεση της ΠΕΔΘ για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με τα δασαρχεία , τα επιμελητήρια , τους Δήμους προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών που διαθέτουν μεγάλες δασικές εκτάσεις. Χαρακτηριστικά είπε ότι στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές τα προβλήματα προς αντιμετώπιση είναι πολλά και μεγάλα, ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Εάν συνυπολογιστεί η υποστελέχωση των Δήμων και τα πενιχρά οικονομικά μέσα, προκύπτει ως συμπέρασμα ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και ένα δίκαιο θεσμικό πλαίσιο , που θα αντιμετωπίζει με ευαισθησία τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές , θα δίνονται οι σωστές λύσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας επεσήμανε επίσης ότι οι Θεματικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί θα ενεργοποιηθούν πολύ περισσότερο το 2016 και θα εξετάζουν με μεγάλη σοβαρότητα όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Για παράδειγμα η Θεματική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος αυτής κ. Αθανάσιος Σκάρλος , Δήμαρχος Σοφάδων, έχουν ήδη αναδείξει ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.
Στην ημερίδα παρευρέθησαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης καθώς και ο αντιπεριφεριάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Γεώργιος  Τσίγκας.. 
Την ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Δημήτριος  Τσούμας.