Το Σχολείον της Ειρήνης Παπά μετατράπηκε σε... Ουζερί Τσιτσάνης! Στον φιλόξενο πολιτιστικό χώρο της οδού Πειραιώς έγιναν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη, με τους συντελεστές να τα δίνουν όλα, σε μια σκηνή που μας μετέφερε στα ενδότερα του ιστορικού στεκιού που δημιούργησε ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Πνιγμένοι από την κάπνα του ουζερί και υπό τους ήχους της «Σκληρόκαρδης», η Λέλα (Βασιλική Τρουφάκου), ο Βασίλης (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ο Γιώργος (Χάρης Φραγκούλης), ο Γιάννης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), ο Τάσος (Γιάννης Αϊβάζης) και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές άκουγαν για ώρες με προσοχή τις οδηγίες του «ενορχηστρωτή» της παραπάνω κινηματογραφικής σκηνής Μανούσου Μανουσάκη.

Η «Espresso» τρύπωσε στο ιστορικό στέκι και μίλησε με τους συντελεστές της παραγωγής, η οποία άρχισε γυρίσματα πριν από ένα μήνα. Η ταινία θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου του 2015 από τη Feelgood Entertainment.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Βασίλης Τσιτσάνης) και η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα), πλαισιωμένοι από κομπάρσους

Δύσκολες εποχές
«Την ταινία αυτή πολεμάμε να την κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια» δηλώνει ο Μανουσάκης. «Μπορεί να είναι δύσκολες οι εποχές, αλλά τότε είναι που γίνονται περισσότερα πράγματα. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως και ο Τσιτσάνης σε δύσκολες εποχές δημιούργησε» λέει και προσθέτει: «Το βιβλίο του Σκαμπαρδώνη μου άρεσε πάρα πολύ. Ηταν ζυγισμένο ανάμεσα στον Βασίλη Τσιτσάνη αλλά και τον απαγορευμένο έρωτα ενός χριστιανού και μιας Εβραίας. Μάλιστα ο έρωτας αυτός δεν ήταν σε πρώτο πλάνο στο βιβλίο. Ηταν δική μας επιλογή να αποκτήσει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία».

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου που ενσαρκώνει τον Βασίλη Τσιτσάνη δηλώνει στο in.gr.  «Έχω μια χαρά και έναν φόβο, ένα δέος τόσο για τον άνθρωπο Τσιτσάνη, όσο και για την ιστορία του. Πάντως, προσπαθώ να συγκεντρωθώ στον άνθρωπο και όχι στην ιστορία του» λέει. Τι το ξεχωριστό είχε ο Τσιτσάνης; «Σεβάστηκε το ταλέντο του. Μπορεί να έκανε και τρία μερόνυχτα να κοιμηθεί. Έκανε 80 τσιγάρα σε ένα βράδυ μόνο για ένα κομμάτι. Ζούσε για τη μουσική. Τα άλλα υπήρχαν για να στηριχθεί αυτή».

Οι δύο ερωτευμένοι του φιλμ είναι ο Γιώργος (Χάρης Φραγκούλης) και η Εστρέα, την οποία υποδύεται η 22χρονη Χριστίνα Χειλά. Για τη νεαρή ηθοποιό αυτή είναι η πρώτη κινηματογραφική δουλειά. «Νιώθω τυχερή που παίζω σε αυτό το φιλμ. Ο κύριος Μανουσάκης λειτουργεί πολύ προστατευτικά απέναντι στους ηθοποιούς του» δηλώνει η ίδια. Το άλλο πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ταινίας είναι ο Βασίλης Τσιτσάνης (Ανδρέας Κωνσταντίνου) και η Λέλα (Βασιλική Τρουφάκου). Η τελευταία υποδύεται μια λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία ερωτεύεται με πάθος τον συνθέτη. «Τον ερωτεύεται παράφορα, αν και γνωρίζει ότι εκείνος είναι παντρεμένος και δεν πρόκειται να αφήσει τη γυναίκα του» τονίζει η ηθοποιός.

Τη σύζυγο του Βασίλη Τσιτσάνη, τη Ζωή, υποδύεται η ταλαντούχα ηθοποιός Ξανθή Γεωργίου. Παίζουν ακόμη οι Λάκης Κομνηνός (υποδύεται έναν χαφιέ), Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Στέλλα Γιαμπουρά, Πέτρος Ξεκούκης και Νίκος Ιωαννίδης, ενώ εκατοντάδες είναι οι βοηθητικοί ηθοποιοί.