Η Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Γεωργίου Καρυδάκη το 2014

Η Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», όπως κάθε χρόνο, θα συνοδεύσει  και φέτος τον Επιτάφιο του Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος της πόλης μας, αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2015.

Η ίδρυση της Φιλαρμονικής είναι συνυφασμένη με την ίδρυση του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» το 1981. Ιδρύθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Τρικάλων κ. Αναστασία Κασιώλα, με στόχο να προσφέρει στους σπουδαστές των πνευστών και κρουστών οργάνων, αλλά και όλων των τμημάτων του Ωδείου, τη δυνατότητα να διευρύνουν τις καλλιτεχνικές τους εμπειρίες και επαγγελματικές τους αναζητήσεις.

Στην επιτυχημένη εξέλιξη και πορεία της Φιλαρμονικής του «Ωδείου Τρικλα" ﷽﷽﷽﷽﷽﷽μονικης,λαργιος Καρυδανστοχος εμπειράλων Α. Κασιώλα»συνετέλεσε η – από την ίδρυσή της και επί σειρά ετών –εξαιρετική διδασκαλία, μουσική προετοιμασία καιδιεύθυνση τουκαταξιωμένουαρχιμουσικού και μαέστρουκ. Γεώργιου Καρυδάκη, ο οποίος διετέλεσεμεταξύ άλλων και αρχιμουσικός τηςστρατιωτικής φιλαρμονικής καθώς επίσης και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου από το 1984. 

Το «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» είναι σήμερα το μοναδικό Ωδείο στην Ελλάδα,που,χωρίς καμία επιχορήγηση ή άλλου είδους στήριξη,διαθέτει φιλαρμονική μπάντα πνευστών και κρουστών οργάνων, προσφέροντας σε όλους τους σπουδαστές του τη δυνατότητα δωρεάν σπουδής των οργάνων της φιλαρμονικής και δωρε πους. ﷽﷽﷽κπα μελχος εμπειράν διάθεσης των μουσικών οργάνωνγια την εκπαίδευσή τους.

Τα μέλη της 50μελούς Φιλαρμονικής του Ωδείου, λόγω της ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν ως σπουδαστές και άλλων ειδικοτήτων στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα»,παρουσιάζουν αξιοσημείωτο επίπεδο μουσικών γνώσεων και επαγγελματισμού,Τρικάλων Α. Καίναι οι επανειλημμμελχος εμπειρ,Τρικάλων Α. Καίναι οι επανειλημμμελχος εμπειρ.Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται, εξάλλου, από τις επιτυχίες μελών της Φιλαρμονικής στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές ή άλλες φιλαρμονικές της χώρας μας. Στην κατανυκτική περιφορά των επιταφίων της πόλης μας, στη Φιλαρμονική συμμετέχουν και απόφοιτοι του Ωδείου, που συγκεντρώνονται ειδικά για αυτή την εμφάνιση από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητεςεκδηλώσεις τελετουργικού, επετειακού και θρησκευτικού χαρακτήρα, και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στα Τρίκαλα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.