Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων,  καθιερωμένο  με το υψηλό επίπεδο παροχών του, έχει μακρόχρονη και διακεκριμένη παρουσία στην πόλη μας από την ίδρυση του το 1958. Με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων  διευρύνθηκε και αναπτύχθηκε σε ένα εύρωστο εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπου η κλασσική μουσική συναντά τα σύγχρονα ρεύματα, συμπορεύεται με την παραδοσιακή  μουσική, καθώς και  την τζαζ.

Παρέχεται πλήρης μουσική εκπαίδευση     από  τη σχολική και προσχολική ηλικία που  οι νότες και ο ρυθμός μαθαίνονται σαν λέξεις και κίνηση, έως  τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων ενθαρρύνει τους σπουδαστές του να δημιουργήσουν επαγγελματικούς στόχους ως μέλη μουσικών συνόλων, συνθέτες, ενορχηστρωτές, δάσκαλοι.  Πετυχαίνει να δημιουργεί θεσμούς πολιτισμού και επικοινωνίας μέσω της τέχνης στην πόλη και είναι βασικός παράγοντας εξέλιξης της τοπικής κοινωνίας την οποία υπηρετεί.

Οι σπουδαστές του έχουν επιτυχίες και πρωτιές κάθε χρόνο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, στις εισαγωγικές εξετάσεις των μουσικών τμημάτων του Πανεπιστημίου,  καθώς και παρουσίες σε σεμινάρια και συναυλίες.

Οι εγγραφές  συνεχίζονται, με μείωση διδάκτρων από τη καινούργια σχολική χρονιά.    

Ειδικές παροχές  σε :

ü    Πολύτεκνες οικογένειες 

ü    Μονογονεϊκές οικογένειες

ü    Σπουδαστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων

ü     Φοιτητές Πανεπιστημίων

Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας :

Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη

8.00 -13.00  και  17.30 -20.00

Τρίτη και Παρασκευή

8.00  – 14.00

Δ/νση : Βύρωνος 32    τηλ.: 24310-76620

Email: dimodeiotrik@yahoo.gr

web site www.dotrik.gr