Ο   Χορευτικός Ομιλος Τρικάλων αναχωρεί την Τετάρτη 15 Απριλίου μετά το Πάσχα για τις Η.Π.Α. αποδεχόμενος  πρόταση από τους ομογενείς μας, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς εδώ και δυο χρόνια, να μεταβεί  ο Χ.Ο.Τ. στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν για να παραστεί σε εκδηλώσεις της ομογένειας (Στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν ζουν 105.000 Έλληνες). Ο  Χ.Ο.Τ. έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός στην ομογένεια μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ‘’Στην Υγειά μας ρε παιδιά’’ και όλοι οι ομογενείς θέλουν να δουν από κοντά αυτή τη χορευτική ομάδα η οποία μεταφέρει κάθε Σάββατο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας με τον καλύτερο τρόπο.  Συγκεκριμένα θα συμμετέχει  σε εκδήλωση των ομογενών το Σάββατο βράδυ 18/4 /15 όπου θα παρουσιάσει ένα ωριαίο πρόγραμμα με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και θα ακολουθήσει γλέντι με την ομογένεια. Την επόμενη ημέρα Κυριακή 19/4/15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση σε κεντρική λεωφόρο του Ντιτρόιτ για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας παρουσία χιλιάδων ομογενών μας, με επίσημο καλεσμένο τον Χορευτικό Ομιλο Τρικάλων. Η παρέλαση στο Ντιτρόιτ για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παρέλαση στις Η.Π.Α. μετά απ’ αυτήν της Νέας Υόρκης όπου παίρνει μέρος και προεδρικό άγημα.  Ήδη η χορευτική ομάδα που θα μεταβεί στις Η.Π.Α. πραγματοποιεί τις πρόβες του υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων του κκ. Παναγιώτη Μάνου και Κάτιας-Νανάς Μάνου.  Οι χορευτές μας  είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι που ο Χ.Ο.Τ. επιλέχθηκε από τους ομογενείς μας  να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Η.Π.Α. και οι οποίοι δουλεύουν με πολύ όρεξη και μεράκι γι’ αυτό το μεγάλο ταξίδι και έχουν αντιληφθεί την ευθύνη που κουβαλάνε όλοι τους.

 Επίσης ο ΧΟΤ μετά από πρόσκληση της ομογένειας του Καναδά  σε ημερομηνίες που θα ορισθούν προσεχώς θα μεταβεί το 2016 σε Τορόντο και Μόντρεαλ  όπου θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις των ομογενών μας.  Αντιπροσωπείες των ομογενών από το Τορόντο και του Μόντρεαλ του Καναδά θα είναι παρούσες στις εκδηλώσεις που θα συμμετέχει ο Χορευτικός Ομιλος Τρικάλων στο Ντιτρόιτ στις Η.Π.Α. προκειμένου να γνωρίσουν τα μέλη του Χ.Ο.Τ. από κοντά.

Για μια φορά ακόμα ο ΧΟΤ  θα εκπροσωπήσει τα Τρίκαλα αλλά κυρίως την Ελλάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εξωτερικό μιας και έχει ταξιδέψει κατά το παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στην Κίνα, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία και Βουλγαρία. Την αποστολή του ομίλου στις Η.Π.Α. θα συνοδεύσει ο χοροδιδάσκαλος κ. Μάνος  Παναγιώτης.

Ο Χορευτικός Ομιλος Τρικάλων ευχαριστεί θερμά την εταιρία Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εφοδίων «ΤΑΜΠΟΥΚΑ»   για τις εμφανίσεις της αποστολής με τα λογότυπα του ΧΟΤ στο επικείμενο ταξίδι.