Η Γραμματεία νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ «φιλοξενεί» στα Τρίκαλα τη θεατρική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας , όπου θα παρουσιάσει  την παράσταση «Κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα .
Η πολιτιστική αυτή πρωτοβουλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων( Γαριβάλδη 8). Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου "η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΕΚΛ δημιουργήθηκε  από συναδέλφους-σσες εργαζόμενους και ανέργους. Στηρίχτηκε , επίσης , υλικοτεχνικά και πνευματικά από  μουσικούς, τους τεχνικούς από το Θεσσαλικό Θέατρο, ακόμα και  οικοδόμους που  βοήθησαν σε κατασκευές σκηνικών και στο στήσιμο, ώστε να γίνουν  πράξη οι παραστάσεις του, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες των καιρών μας. Το ΕΚΝΛ χωρίς να διαθέτει τα οικονομικά και τεχνικά μέσα, αναπτύσσει και μια προσπάθεια πολιτιστικής παρέμβασης και δημιουργίας, όπως με τη συγκρότηση της συγκεκριμένης ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας από ανθρώπους  απλούς και καθημερινούς ,μέλη των σωματείων του .
Λίγα λόγια για το Έργο
Το θεατρικό έργο “Κουραμπιέδες”, αποτελεί μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα που γράφτηκε το 1978 και αναδεικνύει την εικόνα του εργαζόμενου που διαμόρφωνε το σύστημα στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.
Η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από τους αστούς, ο στρεβλός καταναλωτισμός, η ιδεολογική και πολιτισμική σύγχυση της εποχής, η πτώση των ηθικών αξιών μπρος στην πλάνη της αναζήτησης “μιας καλύτερης ζωής” και στο χτίσιμο ενός ουτοπικού μέλλοντος σε σαθρά θεμέλια αποτελούν τα κεντρικά θέματα του έργου. Αναδεικνύει το πόσο μπορεί να εξευτελιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να συμβιβαστεί και να υποκύψει ο άνθρωπος στον αγώνα του για ένα καλύτερο μέλλον. Σε τι αδιέξοδα οδηγείται. Τι ιδέες εγκαταλείπει. Ποιο είναι το τίμημα που πληρώνει.
Θεωρούμε ότι αυτά είναι επίκαιρα και σήμερα και πηγή προβληματισμού για να πάψει να δέχεται κάθε εργαζόμενος αυτή τη μίζερη ζωή που μας επέβαλαν με ανεργία, φτώχεια και σκυμμένο το κεφάλι, να μην αποδεχθούμε να ζούμε με τα ψίχουλα, αλλά να διεκδικήσουμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας και φυσικά τη δωρεάν πρόσβαση όλων στον πολιτισμό και τις τέχνες, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που εμείς πρέπει να φτιάξουμε.
Σας περιμένουμε την Κυριακή , στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων , σε μια παράσταση που θα μας κάνει να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και στο τέλος να δώσουμε το πιο θερμό χειροκρότημα στους συντελεστές της".