Δισεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας με την κατάλογο των αναζητούντων εργασία να πληθαίνει συνεχώς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ (μηνός Οκτωβρίου) προστέθηκαν επιπλέον 35.592 άνεργοι σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέλθει στα 965.985 άτομα, από 930.393 που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ανάλογη εικόνα  επικρατεί και στην περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ο αριθμός των αναζητούντων εργασία έφτασε τα 61.003 άτομα από 60.712 τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να προστεθούν στη λίστα των ανέργων, μόνο μέσα σε ένα μήνα, 291 άτομα.
Τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ επιβεβαιώνουν τις έρευνες εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες χιλιάδες άνεργοι και ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι, δεν αναζητούν εργασία μέσα από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Επίσης μόλις ένας στους εννέα ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Οκτώβριο, είναι δικαιούχος του επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ. Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανέρχονται συνολικά στην επικράτεια σε 112.489 άτομα…

Τ.Π.