Συνέντευξη τύπου με θέμα το « Υδατικό Δυναμικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας»  παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσός.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας αναφέρθηκε στη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ ΠΕΔ Θεσσαλίας – Δήμου Τρικκαίων – Περιφέρειας Θεσσαλίας και των επιστημονικών Συνεργατών προκειμένου να αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υφιστάμενη κατάσταση του υδατικού δυναμικού της Περιφέρειας μέσω ενός site.
Χαρακτηριστικά είπε ότι :  στη  θεσσαλική πεδιάδα βιώνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες, σημαντική οικολογική υποβάθμιση και παράλληλα την αγωνία  για την εξασφάλιση νερού για τις ανάγκες μας. Οι συνθήκες αυτές οδήγησαν όλους ανεξαιρέτως τους βασικούς φορείς της Θεσσαλίας (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, αγροτικές οργανώσεις, επιστημονικούς φορείς, Πανεπιστήμια-Τεχνολογικά Ιδρύματα, κ.λ.π.) στην ενασχόλησή τους με την διαχείριση των υδάτων, το μέγιστο αυτό περιβαλλοντικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό ζήτημα.
Συνεπώς και εμείς ως ΠΕΔ Θεσσαλίας από την πλευρά μας, θεωρήσαμε την ανάπτυξη ενός ιστοτόπου (ιστοσελίδα) με αντικείμενο το περιβάλλον και τα υδατικά θέματα της Θεσσαλίας ως μία πρώτης προτεραιότητας ενέργεια που αποτελεί αναγκαιότητα, τόσο για τους τοπικούς φορείς που έχουν αρμοδιότητα ή εμπλέκονται σε υδατικά θέματα, όσο και για τους Θεσσαλούς πολίτες-χρήστες νερού, νέους (μαθητές-φοιτητέςς), κ.α.
Τους σκοπούς και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας (www.ypethe.gr) θα τα δείτε με μία απλή περιήγηση στην αρχική σελίδα, ενώ με μία πιο αναλυτική ματιά θα μπορέσετε να βρείτε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους της Θεσσαλίας.
Η διαχείριση του ιστοτόπου θα γίνεται με την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θεσσαλίας ( ΠΕΔ), που θα συνεργάζεται με τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και με όλους τους σχετικούς ιστοτόπους των φορέων της Θεσσαλίας.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρ.  Παπαχαραλάμπους, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ.  Παπαστεργίου, η Γ.Γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Λάρισας κα Ρένα  Καραλαριώτου, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων κ.Κ. Καλαμπαλίκης καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες κ.κ. Κ. Γκούμας και Αναστάσιος Μπαρμπούτης.