Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Κώστας Φλεβαράκης λίγο πριν αναχωρήσει από τα Τρίκαλα για την Πολωνία όπου θα αναλάβει τις τύχες της Κοζαλίν έκανε λόγο για δύσκολη απόφαση.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα δύο χρόνια του που ήταν στην θεσσαλική ομάδα αλλά και στο αν έγινε συζήτηση με την διοίκηση για ανανέωση της συνεργασίας για 3η σεζόν.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Πολωνία όπου θα αναλάβει τις τύχες της Κοζαλίν τόνισε: «Ήταν μία απόφαση πολύ δύσκολη και οι εξελίξεις ήταν απρόσμενες ακόμη και για μένα. Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια κλείνει ένας κύκλος, και λέω δυστυχώς γιατί τα Τρίκαλα τόσο για μένα όσο και για την οικογένεια μου είναι ένα δικό μου μέρος, αφήνω πίσω πολλούς φίλους και αυτή η πόλη είναι μέσα στην καρδιά μου. Ήταν μία απόφαση που δεν έχει σχέση με το οικονομικό, ούτε έχει να κάνει με κάποιο πρόβλημα όσον αφορά την ομάδα αλλά έχει να κάνει με την γενικότερη ανασφάλεια που υπάρχει και όχι μόνο στα Τρίκαλα. Είναι ένα κίνητρο ακόμη για κάθε επαγγελματία  να στρέψει κανείς το βλέμμα του σε άλλες χώρες, σε άλλες διοργανώσεις. Για όποιον βλέπει τα πράγματα στυγνά επαγγελματικά αυτό δεν θα ήταν καν θέμα δεύτερης σκέψης αλλά για μένα ήταν πολύ περισσότερες από δύο οι σκέψεις μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση και μετά από συζήτηση με την διοίκηση για να δω και την δική τους θέση».

Ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν τα δύο χρόνια στα Τρίκαλα: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα δύο χρόνια παρά τα προβλήματα που υπήρχαν όχι μόνο σε αυτήν αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ κατάφερε σπουδαία πράγματα και δεν μιλάω μόνο για τις παραμονές αλλά και κάτι σπουδαιότερο απ’ αυτό καθώς ο κόσμος της πόλης περίμενε κάθε Σάββατο να δει τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Πετύχαμε πιστεύω την σύνδεση της ομάδας με την πόλη, τους κάναμε υπερήφανους και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον γύρο που κάναμε μετά από κάθε παιχνίδι και χαιρετούσαμε τους φιλάθλους είτε η ομάδα κέρδιζε, είτε έχανε.  Μακάρι η ομάδα να συνεχίσει έτσι και με την στήριξη του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη αλλά και όλων των δυνάμεων αυτής της πόλης γιατί χρειάζονται όλοι να συνεχίσει έτσι.»

Σε ερώτηση για το αν έγινε συζήτηση με την διοίκηση  για ανανέωση της συνεργασίας για 3η σεζόν τόνισε: «Μιλήσαμε αλλά με την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει του χρόνου με ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά ήταν πολύ λογικό να μην μπορεί να δεσμευτεί κανείς από τώρα, ούτε και να καθορίσει σε τι μπάτζετ θα κινηθεί».

Ο Κώστας Φλεβαράκης ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε στα Τρίκαλα, τους φιλάθλους και τους χορηγούς ενώ  τόνισε πως θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Εξέφρασε ακόμη την βεβαιότητα του ότι και με την καθοδήγηση των έμπειρων Ευθύμη Ρεντζιά και Χρήστου Τσέκου αλλά και τον Κώστα Παπάζογλου στην τεχνική ηγεσία θα τελειώσει η σεζόν καλά.