Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη πλησιάζουν και η εγχώρια και διεθνής διαπλοκή δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για ένα και μόνο σκοπό, να μειώσουν το εύρος της νίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Προσδοκούν έτσι να υποχρεώσουν την Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά σε κυβερνήσεις συνεργασίας με δυνάμεις του παλιού φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Επιθυμούν κυβερνήσεις μεγάλου συνασπισμού (ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Νέα Δημοκρατία) ή Κυβερνήσεις όπου θα συμμετέχουν μικρότερα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) με προφανή σκοπό να θέσουν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τον Αλέξη Τσίπρα υπό ομηρεία, εξασφαλίζοντας την διαιώνιση των προνομίων τους και την ακύρωση της αριστερής διακυβέρνησης. Στοχεύουν με αυτόν τον τρόπο στην ολική επαναφορά δυνάμενων που στήριξαν τη διαπλοκή και τη διαφθορά και ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή του λαού.

Το βασικό επιχείρημα που εκπορεύεται από τα συστημικά media και τους εκπροσώπους του παλαιού συστήματος είναι ότι «όλοι το ίδιο είναι» ή ότι «όλοι την ίδια πολιτική θα εφαρμόσουν». 

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, που επί 40 χρόνια έστησαν το πελατειακό κράτος της μίζας, της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, θέλουν να το εξισώσουν με τους 7 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτοί που αγκάλιασαν τη διαπλοκή και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, που έδωσαν εκατοντάδες θαλασσοδάνεια σε ημετέρους και δημιούργησαν σκάνδαλα που κόστισαν πολλά δις στον ελληνικό λαό, θέλουν τώρα να εξαγνιστούν, λέγοντας ότι όλοι ίδιοι είμαστε.

Ας θυμηθούμε τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων που απασχολούν διαχρονικά την ελληνική κοινωνία και σε αυτά εμπλέκονται σημαντικοί υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα του παλαιού συστήματος. Ας θυμηθούμε τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, του PSI, της Αγροτικής τράπεζας που «έσκασε» εσχάτως και τόσα άλλα. Ας θυμηθούμε τα δις που έφυγαν στις τράπεζες του εξωτερικού, τις ανέλεγκτες λίστες Λαγκαρντ, Νικολούδη κτλ για να γίνει αντιληπτό ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 

Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο. Θα επιτρέψουμε στις διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την κοινωνική και οικονομική ερήμωση, να επανέλθουν ή θα δώσουμε τη δυνατότητα στις προοδευτικές δυνάμεις, που ξέρουν να στέκονται όρθιες, να παλέψουν για την οικονομική ανόρθωση της κοινωνίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία.

Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, όλοι οι τίμιοι άνθρωποι, σε όποιο χώρο και αν ανήκαν θα δώσουν απάντηση στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζοντας ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να τελειώσουμε με το παλιό φθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Η νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα σημάνει την πολιτική ήττα του παλιού. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε το αύριο.   

                  Χρήστος Σιμορέλης

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α