Ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο εφήβων του δήμου Φαρκαδόνας ενάντια στην ενδοσχολική βία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
Ο εκφοβισμός και η βία στα σχολεία συμβαίνουν όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του ή τη δύναμή της, για να προκαλέσει σωματικό ή ψυχικό πόνο σε κάποιο άλλο παιδί.
Μπορούμε εμείς οι ίδιοι, ως έφηβοι, ή ως εκπαιδευτικοί, ή ως γονείς να ξεχωρίσουμε πότε ένα πείραγμα συμβαίνει στα πλαίσια ενός αστείου μεταξύ συμμαθητών, όπου και οι δύο διασκεδάζουν αληθινά, και πότε αυτό είναι σωματική ή ψυχολογική βία.
Χτυπήματα, τρικλοποδιές, κλοπές, καταστροφές προσωπικών αντικειμένων, κοροϊδίες, προσβολές, βρισιές με σεξουαλικά υπονοούμενα ή χειρονομίες, απειλές, διάδοση ψεύτικων φημών στο σχολείο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κτλ), δημοσιοποίηση πληροφοριών και εικόνων στο διαδίκτυο ή στα κινητά χωρίς άδεια, προσβλητικά κείμενα πάνω στα θρανία, απομόνωση.
Οι παραπάνω συμπεριφορές είναι μόνο λίγες από αυτές που χαρακτηρίζουν το σχολικό εκφοβισμό.
Σε ότι αφορά τις συνέπειές τους,  τόσο  για τα  θύματα όσο και για τους  θύτες είναι τραγικές έως καταστροφικές, όπως για παράδειγμα:
Σωματικές βλάβες, αϋπνίες, απώλεια όρεξης, αύξηση του ορμονών στρες, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης στο μάθημα, έλλειψη κινήτρων για μάθηση, σχολική άρνηση, συχνές απουσίες, δυσκολία να δημιουργήσουν αληθινούς φίλους ακόμα και όταν η βία σταματήσει, μειωμένη αυτοεκτίμηση, φόβος, αγωνία, νευρικότητα, η ένταση εκτονώνεται στο σπίτι όπου ο μαθητής γίνεται εχθρικός και αγενής, μελαγχολία και σε ακραίες περιπτώσεις κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας.
Το ελληνικό σχολείο έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά με θετικούς και δημιουργικούς τρόπους. Παρά την αποφασιστική και καθοριστική παρέμβασή του,  το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας δείχνει πως δύσκολα αντιμετωπίζεται.
Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο δεν αντιμετωπίζονται χωρίς τη δική σου βοήθεια.
Σπάσε λοιπόν τον κύκλο της σιωπής και σε περιστατικά όπου είσαι μάρτυρας:

    •  Μη παίρνεις το μέρος του θύτη για να νοιώσεις και εσύ δυνατός.

    •  Μη θαυμάζεις τον νταή ούτε να τον φοβάσαι.

   •  Μη διασκεδάζεις γιατί έτσι ενθαρρύνεις τη βία.

   •  Δεν είναι «κάρφωμα» να αναφέρεις το περιστατικό.

   •   Μη νοιώθεις τύψεις και ανημποριά.

   •   Απέρριψε τη βία και αν είναι ασφαλές προσπάθησε να παρέμβεις για να σταματήσει.

   •  Υποστήριξε το θύμα.

   •   Ανέφερε το περιστατικό στον καθηγητή σου και ενθάρρυνε το θύμα να κάνει το ίδιο.
Πίστη μας είναι ότι η βία στους σχολικούς χώρους είναι γέννημα της κοινωνικής ζούγκλας που έχει θεραπαινίδες την αδιαφορία, την ανοχή και την υποκρισία.
Σ’ αυτό το περιβάλλον ανθίζει το μίσος για την ψυχική ομορφιά που δεν έχουμε και φθονούμε.
Εκεί θεριεύει ο σπόρος του κακού μέσα στον καθένα μας.
Ανθρωπιστικά σχολεία μέσα σε απάνθρωπη κοινωνία δεν υπάρχουν.
Σχολεία ελεύθερα από βία μέσα σε μια κοινωνία που την υμνεί δεν υπάρχουν.