Την τελευταία τους διόρθωση στις αρχικές εγγραφές στο Εθνικό Κτηματολόγιο, μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες στις ΤΚ Αγίας Κυριακής και Πατουλιάς του Δήμου Τρικκαίων και Σερβωτών του Δήμου Φαρκαδόνας. Δώδεκα χρόνια μετά την έναρξη του Κτηματολογίου στις περιοχές αυτές, πλέον οι πολίτες θα μπορούν να έχουν την τελική απόφαση για τις ιδιοκτησίες τους. Αυτή η απόφαση όμως, εξαρτάται από το αν υπάρχουν διορθώσεις που θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2016. Επομένως, θα πρέπει, όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Σε σχετική ανακοίνωση από την Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, δίνονται όλες οι σχετικές πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.
Οριστικοποίηση Αρχικών Εγγραφών
Αγαπητέ Δημότη,
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κτηματολόγιο στη περιοχή σας περνά στη τελική του φάση.
Συγκεκριμένα, 12 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου στην περιοχή και την ίδρυση του Κτηματολογικού Γραφείου Τρικάλων, οι Αρχικές κτηματολογικές Εγγραφές καθίσταται διά νόμου οριστικές.
Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές προστατεύονται από τη νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο χωρίς πλέον, να είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση του περιεχομένου τους.
Επειδή, τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών για τα ακίνητα των περιοχών του Δ.Δ Αγ. Κυριακής, του Δήμου Μεγάλων Καλυβιών, του Νομού Τρικάλων, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό & το Ελληνικό Δημόσιο) σας καλούμε να ελέγξετε έγκαιρα (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) τις ιδιοκτησίες σας και να προβείτε, εφόσον απαιτείται στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωση τους εντός των παραπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των Αρχικών Εγγραφών, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για να ελέγξετε τα στοιχεία που αφορούν το/τα ακίνητο/α σας, επισκεφθείτε, την ιστοσελίδα ktimatologio.gr (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης/Αρχικές Εγγραφές) ή το Κτηματολογικό Γραφείο Τρικάλων (Βασ. Όλγας 3, τηλ. 24310 25059). Σε περίπτωση που εντοπίσετε ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Τρικάλων.
Για επιπλέον πληροφοριακό υλικό σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορείτε να επισκεφτείτε το ktimatologio.gr
Η συμμετοχή όλων σας είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την προστασία της ατομικής σας ιδιοκτησίας αλλά και για την εδραίωση του θεσμού του Κτηματολογίου στη χώρα μας.