Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον real fm για τα φλέγοντα θέματα της Συνθήκης Σένγκεν , του ασφαλιστικού και των επενδύσεων.
Αναφορικά με τη Συνθήκη Σένγκεν ο κ. Κ.  Σκρέκας είπε ότι "η τεράστια αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το προσφυγικό -μεταναστευτικό αποδεικνύει την παντελή έλλειψη προγραμματισμού της Κυβέρνησης. Οι απειλές που ακούγονται ότι θα μας βγάλουν από τη Σένγκεν είναι συνέπειες αυτής της κατάστασης, γιατί δεν κάνουμε αυτά που οφείλουμε ως χώρα να κάνουμε απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Βασικά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να παλέψει με τις αδυναμίες της και με τον αυτισμό της.Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούνε να δώσουνε λύση στα προβλήματα της χώρας, ξοδεύουνε πολύτιμο χρόνο, τον οποίο δυστυχώς η χώρα δεν έχει, και πάσχουν σε τρεις βασικούς τομείς:α) στη συνέπεια λόγων και έργων,β) στην υπεύθυνη πολιτική στάση και γ) στην αποτελεσματικότητα."
Σε σχέση με τις επενδύσεις ο Πρώην Υπουργός τόνισε ότι " ακριβώς αυτή η ανευθυνότητα και η κωλλυσιεργία οδηγούν τη χώρα σε επενδυτική ασφυξία γιατί οι υπουργοί της Κυβέρνησης διώχνουν κάθε επένδυση που θα έδινε οξυγόνο στα οικονομικά εκατοντάδων ελληνικών νοικοκυριών και κατά συνέπεια και στη χώρα, και επιπλέον δρουν ενάντια σε κάθε σοβαρή επένδυση δημιουργώντας αντιεπενδυτικό κλίμα που αποθαρρύνει κάθε σοβαρό επενδυτή με γραφειοκρατικά, περιβαλλοντικά και άλλα εμπόδια. Συνεπώς αποδεικνύει εις βάρος του ελληνικού λαού την αναποτελεσματικότητά της περίτρανα."
Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι "δύο θέματα έχει το ασφαλιστικό. Το πρώτο αφορά τις εισφορές, την “τρύπα” τη δημοσιονομική του σήμερα, του 2016, και το δεύτερο αφορά τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Αλλά, για τις “τρύπες” που δημιουργήθηκαν το 2015 και το 2016, οι εισφορές το ΄15 στα Ταμεία ήταν μειωμένες κατά περίπου 1 δισ. σε σχέση με το 2014. Αυτή η κυβέρνηση μετά από 12 μήνες διακυβέρνησης και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, με τις επιλογές που έκανε τις πολιτικές, έφερε λιγότερα έσοδα στα Ταμεία, παρόλο που έχουν αυξηθεί οι φόροι, έμμεσοι και άλλοι. Ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικεί το βραβείο του ερασιτεχνισμού με πειράματα που εξουθενώνουν τον Έλληνα πολίτη και αναίσχυντα εμπαίζουν με τον μόχθο και τις θυσίες του."