Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στην πόλη των Τρικάλων  δεκάδες συνταξιούχοι  δήλωσαν το παρών στο κάλεσμα των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Τρικάλων και συγκεντρώθηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ) στα Τρίκαλα, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενη αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.  Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου έδειξαν  για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες τους και οι ίδιοι είναι παντός καιρού.   Σε σύντομο χαιρετισμό που πραγματοποίησε ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ ,στάθηκε πάνω στη πρόταση της κυβέρνησης για την αποδόμηση του ασφαλιστικού, καθώς όπως τόνισε: «αποτελεί πρόταση λαιμητόμο στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συνταξιούχοι αποτελούν ένα συμπαγές μέτωπο κατά των αντιλαϊκών πολιτικών και δηλώνουν  την θέληση τους να αγωνιστούν για να μη πάει στη βουλή αυτό το έκτρωμα που σερβίρει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιθυμίες Ε.Ε. και μεγάλου κεφαλαίου»
Κάλεσε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες μαζί με τους εργαζομένους για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. «Κανείς μόνος του. Ο ένας δίπλα στον άλλο με πίστη στον αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο των Τρικάλων  όπως αυτές που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν οι απόμαχοι της δουλειάς όχι όμως και του αγώνα.  Κυριάρχησαν τα συνθήματα «Τα ταμεία χτίστηκαν από τη γενιά μας , κληρονομιά να μείνουν στα εγγόνια , στα παιδιά μας» και «Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ , μην τα περιμένεις απ’ τον καναπέ».
 Όλοι μαζί φώναξαν το δικό τους όχι στα νέα σχέδια που συνεχίζουν τη λεηλασία των συντάξεων παλαιών και νέων αλλά και πολλών άλλων αντιασφαλιστικών πρακτικών που θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση.