Με γιγαντιαίους... κορνέδες στη βιτρίνα του καταστήματός του δίνει μια γερή δόση γλύκας στους συμπολίτες του τους τελευταίους μήνες ένας ζαχαροπλάστης στα Τρίκαλα!

Το κάθε γλυκό υπολογίζεται ότι ζυγίζει από 3,8 κιλά έως σχεδόν 4,5 κιλά (αφού δεν μπορούν να ζυγιστούν με ακρίβεια) και για την παρασκευή του χρειάζονται δύο 24ωρα!

Μιλώντας στην «Espresso» η Μαρία Στίγκα, σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος Παλλάς Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, σημείωσε ότι ειδικά αυτό το διάστημα η παρασκευή του κορνέ-γίγαντα είναι μια προσπάθεια για να ξεχάσει ο κόσμος τις πίκρες του: «Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για τον ελληνικό λαό και συνεχίζει να είναι. Την παρασκευή του κορνέ σε... κολοσσιαίες διαστάσεις ζητούσε και ο κόσμος που είναι λάτρης του γλυκού. Η παρασκευή του διαρκεί τουλάχιστον δύο ημέρες και το φτιάχνουμε από τον Ιανουάριο».
Η ίδια συμπλήρωσε ότι το τεράστιο γλύκισμα το παραγγέλνουν συνήθως σε γενέθλια, γιορτές και οικογενειακά τραπέζια: «Δεν σερβίρεται σε πιάτα, απλώς παίρνει ο καθένας από ένα κουτάλι και απολαμβάνει». Ο κορνές (η τιμή του οποίου ανέρχεται σε περίπου 20 ευρώ) θεωρείται εδώ και δεκαετίες η σπεσιαλιτέ του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου, το οποίο λειτουργούσε και ως καντίνα για τον κινηματογράφο και το θέατρο Παλλάς, όπου σερβίρονταν λαχταριστά γλυκά.
Οπως σημείωσε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο συγκεκριμένος κορνές παρασκευάζεται με τα ίδια υλικά που γίνεται ένας κανονικού μεγέθους, δηλαδή με χειροποίητο φύλλο, κίτρινη κρέμα βραστή και γαρνίρισμα από μαρέγκα.

Εspresso.gr