Σειρά επαφών είχε το Σαββατοκύριακο, αλλά και το πρωινό της Δευτέρας, ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο των Τρικάλων, Άγιο Βησσαρίωνα, είχε συνάντηση και συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και με άλλους Αρχιερείς που έφτασαν για τον ίδιο σκοπό στη πόλη.

Ο κ. Κ. Σκρέκας βρέθηκε επίσης στη Βλαχάβα, όπου τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο και αποδόθηκε η ιστορική μνήμη στον παπα Θύμιο Βλαχάβα, έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για την Ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας μας. Ο Βουλευτής της Ν.Δ. επισκέφτηκε στην Αχλαδέα Καλαμπάκας το λαογραφικό μουσείο Σγουραλή και εκεί είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ευαγγελία Μπαντέκα-Νάνη. Ο κ. Κ. Σκρέκας άκουσε με προσοχή τις αγωνίες του Δημάρχου για την πορεία των οικονομικών των Δήμων και την δυνατότητα αυτοί να σταθούν όρθιοι μέσα σε αυτή τη κρίση. Ο κ. Κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση η Κυβέρνηση να παίζει με τα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά να δείξει σοβαρότητα και να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση εγκαίρως».

Ο κ. Κ. Σκρέκας τη Δευτέρα το πρωί βρέθηκε στην Πύλη και παρακολούθησε την εξαιρετική εκδήλωση του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Πύλης. Ακολούθως είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, τους Αντιδημάρχους του και τους συνεργάτες του και συζήτησε για την πορεία των έργων που είχαν δρομολογηθεί μάλιστα πολλά από αυτά, επί Υπουργίας του.