Τρεις συγκεντρώσεις, πέραν αυτής των επαγγελματικών φορέων, θα πραγματοποιηθούν στα Τρίκαλα για το ασφαλιστικό την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Σε κάλεσμα της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚΕ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (μιας και δεν υπάρχει ακόμα συγκροτημένη διοίκηση) η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «λέμε όχι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα που κατέθεσε προς ψήφιση η Κυβέρνηση χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος, ενωμένοι με όλους τους συλλόγους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, τους αγρότες και τους φορείς του τόπου.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ΄ όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών».
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ Τρικάλων διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία. Όπως επισημαίνεται «η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει το λαϊκό κίνημα, να το εγκλωβίσει σε διαλόγους - παγίδα, η συκοφαντία συνοδευμένη με υποκριτική συμπάθεια και κατανόηση προς την αντίσταση του λαού απέτυχαν. Το λαϊκό μέτωπο ενισχύεται, δυναμώνει, συσπειρώνεται.
Με μπροστάρη το ταξικό – εργατικό κίνημα ξεσηκωνόμαστε όλοι για να αποκρούσουμε την επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου».
Τέλος μια τρίτη συγκέντρωση οργανώνεται από τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.