Μάχη στη Βουλή έδωσε για ακόμη μια φορά, όπως αναφέρεται σε σχετικό δετλίο Τύπου, ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας  και πρώην υπουργός, κ. Κώστας Σκρέκας, ζητώντας απαντήσεις από την Κυβέρνηση σε καίρια ερωτήματα:

-Τι θα γίνει με τα 49 εκ. ευρώ που οφείλονται για την συνέχιση των έργων στο Τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα;

-Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για το Νότιο τμήμα, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, το οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση  της Ν.Δ. είχε εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ, με την κατάθεση των 18 προγραμμάτων και είχε ήδη εγκριθεί από την Ε.Ε.;

-Τι θα γίνει με το Βόρειο τμήμα, που ενώνει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό και για το οποίο ο ίδιος ο κ. Κ. Σκρέκας είχε ενεργήσει ως Υπουργός Ανάπτυξης και το είχε εγγράψει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άρα είναι ενάριθμο έργο και άρα μπορεί να χρηματοδοτηθεί και αυτό από το νέο ΕΣΠΑ;   

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη ήταν ανεπαρκείς και προκάλεσαν την έκρηξη του κ. Κώστα Σκρέκα. «Είναι θλιβερό» είπε ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. «να έρχονται Υπουργοί εδώ μέσα και να λένε μισές αλήθειες και ψέματα. Να έρχονται άνθρωποι σαν τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος εκλέγονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια πρόεδρος του ΤΕΕ με την παράταξη της ΠΑΣΚ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και να μας λένε ότι αυτοί είναι το νέο κι εμείς το παλιό. Ο άνθρωπος που δεν παραιτούνταν από την θέση του γιατί ήταν φαίνεται γλυκιά η συναλλαγή με τους φίλους του Υπουργούς του παλιού ΠΑΣΟΚ. Και έγινε ξαφνικό «νέο» αυτός επειδή άλλαξε ταμπέλα, κατέβασε αυτή του ΠΑΣΟΚ και έβαλε αυτή της Αριστεράς; Είναι δυνατόν; Να καθίσετε και να βρείτε λύσεις, κυβερνάτε πια.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε απορροφήσει 5,5 δις. €, μόνο το δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος που βρισκόμουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης απορροφήσαμε 1,2 δις. € κι εσείς μέσα σε πέντε μήνες δεν έχετε απορροφήσει ούτε 410 εκ. ευρώ.

Τα ψέματα τελειώνουν. Τα έργα πρέπει να προχωρήσουν, ο οδικός άξονας  Ε-65 πρέπει να ολοκληρωθεί. Θα αλλάξει το χάρτη, θα φέρει ανάπτυξη σε όλη την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα.

Ήδη το τελευταίο τετράμηνο που τα έργα εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς η ανεργία στα μέρη όπου ήταν τα εργοτάξια εκτινάχθηκε. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό. Παραδώσαμε μια χώρα σε ανάπτυξη και την επιστρέφετε στην ύφεση. Δεν θα σας το επιτρέψουμε αυτό».