Σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας η Αλληλεγγύη και η Στήριξη προς τον συνάνθρωπο αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Έλληνα .

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πάνω από τριανταπέντε (35) συμπολίτες πήραν την πρωτοβουλία  μιας ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας με επίκεντρο το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων. Την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Αετών Μέλαθρον»  θα γίνει συγκέντρωση των Ιδρυτικών Μελών, των Φίλων και όσων επιθυμούν να εγγραφούν και να γίνουν μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων».

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διαφύλαξη της υπόστασης και η ανάδειξη της κοινωνικής και ανθρωπιστικής αποστολής και προσφοράς του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

Επίσης η συμπαράσταση με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο στο Θεραπευτήριο για την εκπλήρωση των σκοπών του. Στο Σύλλογο συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν τη διάθεση   προσφοράς και υποστήριξης στο σημαντικό Προνοιακό έργο, που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των Ιδρυτικών Μελών,  των Φίλων του Συλλόγου και όσων επιθυμούν να εγγραφούν και να γίνουν μέλη του Συλλόγου στο ξενοδοχείο «Αετών Μέλαθρον ».