Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ για το ζήτημα της μονάδας βιοαερίου στη Σαρακίνα Καλαμπάκας.

Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, «ανησυχία προκαλεί η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου στην περιοχή της Σαρακίνας του Δήμου Καλαμπάκας, για την οποία έχει δοθεί έγκριση από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τη ίδια στιγμή που η μελέτη περιβαλλοντικών ορών της εταιρίας παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και πλημμέλειες. Οι υπουργοί ερωτώνται ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να ματαιωθεί η κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, καθώς και κάθε άλλων παρόμοιων που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, σε βάρος του χειμαζόμενου εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, του περιβάλλοντος, της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, σε βάρος της παραγωγικής ικανότητας της περιοχής σε αγροτοκτηνοτοφικά προϊόντα και της διατροφικής επάρκειας της χώρας, με βασικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου» .

Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της Κ.Ε. θα  μιλήσει σε εκδήλωση - συζήτηση στη Σαρακίνα, στο κοινοτικό καφενείο στις 9μμ .