Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στα Τρίκαλα, στη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς συνέχισαν και σήμερα να ανακοινώνουν  το ένα μετά το άλλο τη συμμετοχή τους στην απεργία που έρχεται ως απάντηση στα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου τα οποία έχει αρχίσει να υλοποιεί η Κυβέρνηση.
Η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο (φωτογραφία αρχείου), στις 10 το πρωί και διοργανώνεται από τη διοίκησή του με τη συμμετοχή κομμάτων, φορέων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων (Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ΛΑ.Ε., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΚΚΕ μ-λ, Μέτωπο Λαού κ.α.)
Όπως επισημαίνεται από το Εργατικό Κέντρο «η  24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας» .
Την ίδια ημέρα μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα γίνει η δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι δημοσιογράφοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).