To ευρωπαϊκό έργο MyWay έχει αναπτύξει μία εφαρμογή για τη σχεδίαση διαδρομών και μετακινήσεων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, που συνδυάζει δημόσια και ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις κάθε χρήστη, έτσι ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο ευχάριστες. Με ενσωματωμένες πληροφορίες για την πόλη και συνεχείς ενημερώσεις για τη διαθεσιμότητα κάθε μέσου μεταφοράς, όλοι οι πιθανοί τρόποι μετακίνησης θα εμφανίζονται στον χρήστη ολοκληρωμένα και συνδυαστικά, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό την επιλογή και χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς.
“Κάνε τις μετακινήσεις σου στα Τρίκαλα ευκολότερες και πιο φιλικές για το περιβάλλον με τη νέα εφαρμογή του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου MyWay” επισημαίνεται από την e-trikala 
Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στην Καταλονία και στο Βερολίνο και τώρα είναι η σειρά των κατοίκων των Τρικάλων να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο κινητό τους (για συσκευές Android  και για συσκευές iOS), να τη χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους και να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση του έργου και στο διαγωνισμό, κερδίζοντας πλούσια δώρα.
Tο ευρωπαϊκό έργο MyWay θα διαρκέσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2016 και  υποστηρίζεται από το 7ο  Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Για  να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τα οφέλη του MyWay επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.myway-project.eu, ακολουθήστε το λογαριασμό του έργου στο Twitter @MyWay_Eu ή εγγραφείτε στο LinkedIn Group MyWay project. Στην κοινοπραξία του έργου MyWay, η οποία αποτελείται από 14 εταίρους συμμετέχει από ελληνικής πλευρά το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και η Αναπτυξιακή Εταιρεία e-TRIKALA.