Στο Kontra Channel και στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου, «Χώρα εν Καμίνω», βρέθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Σιμορέλης, την περασμένη Πέμπτη, σε συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Μερικά από τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι για το κεντρικοπολιτικό σκηνικό και την πορεία του κυβερνητικού έργου, έγιναν αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ των παρευρισκομένων.
Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, ο βουλευτής σημείωσε ότι από τα 25 δις € που υπολογιζόταν, χρειάστηκαν λιγότερο από 6 δις € και ότι στόχος είναι να αποκτήσουμε ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα που θα ελέγχεται, ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα του παρελθόντος. Οι προηγούμενες αποτυχημένες ανακεφαλαιοποιήσεις δεν αποτέλεσαν ικανή συνθήκη για να υπάρξει σταθερότητα διότι έγιναν με λάθος τρόπο. Στόχος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Επιπλέον, οι επίσημες φωνές στην Ευρώπη έχουν κάνει πολύ πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τη πορεία της οικονομίας και τα μακροοικονομικά μεγέθη από ότι η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό και  πιστεύουν σε θετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν όπως και οι ακραίοι, συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη, με ένα σαφές σχέδιο και δυστυχώς έχουμε γίνει μάρτυρες η αξιωματική αντιπολίτευση να υιοθετεί τα επιχειρήματα τους. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας, να υπερασπίζεται με ζήλο τις θέσεις των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, πρόκειται για μια απόλυτα συνεπή στάση για ένα κόμμα που ποτέ δεν υπερασπίστηκε και ούτε σήμερα δείχνει διατεθειμένο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση γνωρίζει τις απόψεις του Σόιμπλε για τη χώρα μας. Έχουμε σταθεί απέναντι σε αυτές τις θέσεις και πολύ συχνά τις είδαμε να ηττώνται μέσα στην Ευρώπη από ρήγματα που προκάλεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Σχολιάστηκε θετικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πηγαίνει στην ώρα του πρωθυπουργού, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών, μία πρακτική που δεν συνηθιζόταν από τους προκατόχους του.
Στο χώρο της υγείας υπάρχουν πολλά προβλήματα, με τεραστία ευθύνη των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών. Οι ικανοί διοικητές, που ανταποκρίθηκαν στο λειτούργημα τους, θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Θα γίνει η προκήρυξη και ανοιχτός διαγωνισμός, για τον οποίο  θα εκδοθεί ΦΕΚ, προκειμένου οι διοικήσεις των νοσοκομείων να στελεχωθούν από ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν στο καθήκον από πλευράς προσόντων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί ιατρική περίθαλψη και στους ανθρώπους που έμειναν ανασφάλιστοι. Οι αύξηση στο προϋπολογισμό κατά 300 εκατ. € στην υγεία, αποτελεί αφετηρία για τη βελτίωση της κατάστασης. Επιπλέον έχουμε, έπειτα από πέντε χρόνια, ενίσχυση του προσωπικού με  προσλήψεις και στα επόμενα νομοθετήματα θα δούμε πολλές βελτιώσεις στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
Τέλος, για το προσφυγικό η κατάσταση εξακολουθεί είναι δύσκολη και η Κυβέρνηση πιέζει με κάθε μέσο προς την επίλυση του ζητήματος. Η Ελλάδα δίνει τη μάχη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, κρατώντας ζωντανές τις ευρωπαϊκές αξίες.