Στα Σερβωτά βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑκ.κ. Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Τοπικής Οργάνωσης και της Γραμματείας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματοποίηση της συνάντησης κρίθηκε σκόπιμη για μια διεξοδική συζήτηση των κρίσιμων  μετεκλογικών πολιτικών εξελίξεων, του κυβερνητικού έργου, των αγροτικών ζητημάτων, της πορείας της διαπραγμάτευσης, των 18 μεταρρυθμίσεων που προτείνει το οικονομικό επιτελείο και των «κόκκινων γραμμών» του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι Βουλευτές αναφέρθηκαν στο ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η νέα Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας προώθησε τις πρώτες νομοθετικές της παρεμβάσεις : για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ασφαλιστικών θεμάτων που συμβάλλουν στην αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας. Ανέλυσαν διεξοδικά το περιεχόμενο των νομοθετημάτων και εξήγησαν την αναγκαιότητα αυτές οι δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες να προηγηθούν. Για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης επισημάνθηκε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το νομοσχέδιο να είναι η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ώστε πέρα από ουσιαστική ανακούφιση σε χιλιάδες συμπολίτες μας να περάσει και ένα μήνυμα σε πολιτικό επίπεδο, ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι δίπλα στην κοινωνία και όχι απέναντί της. Τονίσθηκε μάλιστα η σημασία που είχε η ψήφιση του σχετικού νόμου για την ανεξαρτησία και το κύρος της ελληνικής δημοκρατίας και της Κυβέρνησης σε μία χρονική στιγμή που διάφοροι εκπρόσωποι των θεσμών πίεζαν για το αντίθετο.

Παράλληλα εξηγήθηκε η ανάγκη νομοθέτησης της ρύθμισης οφειλών και της επανεκκίνησης της οικονομίας, καθώς τα νοικοκυριά, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και η πραγματική οικονομία είναι τα βασικά οικονομικά υποκείμενα που έχουν πληγεί από την κρίση. Συνεπώς με αυτήν τη νομοθετική πρωτοβουλία οι κατεξοχήν επιβαρυμένοι συμπολίτες μας παίρνουν ανάσα και επανα-δραστηριοποιούνται στην οικονομική ζωή, αναθερμαίνοντας τις τοπικές οικονομίες.

Στη συνάντηση οι βουλευτές άκουσαν την γνώμη των πολιτών, εισέπραξαν λόγια ενθάρρυνσης για την κυβερνητική προσπάθεια, αλλά και ανησυχίας, που σχετίζεται κυρίως με τις εξαντλητικές πιέσεις των δανειστών. Εξήγησαν τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να μείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Οι πολίτες αναφέρθηκαν στη συνέχιση του καθημερινού αγώνα για βελτίωση της καθημερινότητας και για την ανάγκη υποστήριξης με στόχο καλύτερες συνθήκες στην οικονομική και την αγροτική δραστηριότητα.

Οι βουλευτές με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται για τα τοπικά ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας, που αποτελεί κατεξοχήν πεδίο δραστηριοποίησής τους.

Τέλος κατέστησαν σαφές ότι αυτή η νέα σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται μέρα με τη μέρα μεταξύ κοινωνίας και Κυβέρνησης, θα συνεχίσει να χτίζεται και οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν αυτή τη σχέση με κάθε τρόπο σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου αφενός τα προβλήματα του τόπου να φθάνουν πιο γρήγορα στα κέντρα αποφάσεων και αφετέρου οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης να μην πνίγονται στην άβυσσο της μιντιακής προπαγάνδας.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες συναντήσεις, θα συνεχιστούν και θα αποκτήσουν τακτικό χαρακτήρα σε ολόκληρη την περιοχή των Τρικάλων το επόμενο χρονικό διάστημα.