Αρχίζουν αύριο  οι Γ’ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων. Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων  και τις Σχολικές Συμβούλους ΠΕ02 .

Οι αγώνες θα διαρκέσουν δύο ημέρες.

Αύριο θα διεξαχθούν οι προκριματικοί και των τριών αγωνισμάτων, ενώ το Σάββατο οι μαθητές που θα προκριθούν θα μετάσχουν στους ημιτελικούς και αμέσως μετά οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι ομιλητές θα συναντηθούν στον τελικό, όπου θα επιδοθούν σε λεκτικές « ξιφομαχίες» με στόχο πάντοτε μέσα από την ευγενή άμιλλα να αναδειχθούν οι καλύτεροι. Συγκεκριμένα, στο ομαδικό αγώνισμα «Διττοί Λόγοι» δύο τριμελείς ομάδες αντιπαρατίθενται επί ενός θέματος γενικότερου ενδιαφέροντος παρουσιάζοντας επιχειρήματα αλλά και ανασκευάζοντας θέσεις, ενώ στα ατομικά αγωνίσματα, τον «Προσχεδιασμένο Λόγο Πειθούς» και τον «Αυθόρμητο Λόγο», οι μαθητές συναγωνίζονται με ευπρέπεια και κοσμιότητα στην ικανότητα πειθούς αλλά και στον πρωτότυπο συνειρμικό λόγο.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 8.30΄π.μ. και θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι. Το Σάββατο στις 9.00΄ θα ξεκινήσουν οι ημιτελικοί,  ενώ στις 10.30΄ θα αρχίσει ο τελικός και των τριών αγωνισμάτων. Φέτος θα συμμετάσχουν 15 Λύκεια από όλον τον νομό, 1ο, 2ο, 3ο,  5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Τρικάλων, ΓΕΛ Πύλης, ΓΕΛ Οιχαλίας, ΓΕΛ Βαλτινού, ΓΕΛ Φαρκαδόνας, Μουσικό Σολείο, Ιδ.ΓΕΛ «Αθηνά», 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων,  με μαθητές ως ομιλητές και χρονομέτρες καθώς και καθηγητές ως κριτές από όλα τα παραπάνω Λύκεια .