Στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τον κ. Σπύρο Μιχαλούλη, σύμβουλο της εταιρείας "Οrientum". Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με υπεύθυνη την κα Λιακατή Λίνα, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και αρμόδια για τη τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών του Σχολείου, παρευρέθηκαν πολλοί μαθητές αλλά και αρκετοί γονείς που δικαιολογημένα μοιράζονται με τα παιδιά τους το άγχος της επιλογής του επαγγέλματος σε ομολογουμένως δύσκολες συγκυρίες.

Ο κ. Μιχαλούλης επεσήμανε στους μαθητές και τις μαθήτριες ότι ένα από τα βασικά πράγματα που θα κληθούν να κάνουν στο μέλλον είναι ο επαγγελματικός "αποπροσανατολισμός", πράγμα που σημαίνει ότι μετά το πρώτο πτυχίο πρέπει να ακολουθήσει το μεταπτυχιακό που στην ουσία θα τους "ανοίξει" το δρόμο για την επαγγελματική του αποκατάσταση. Ακόμη, τους τόνισε τη σημασία της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής αλλά και της χρήσης της τεχνολογίας, για να μπορούν να "ανακαλύπτουν" ευκαιρίες που αφορούν υποτροφίες ή εύρεση εργασίας και να τις εκμεταλλεύονται. 

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που απηύθυναν τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους σχετικά με τις σχολές, τα επαγγελματικά δικαιώματα κάποιων σχολών αλλά και το πανεπιστήμιο της Κύπρου, που οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν, συμπληρώνοντας μηχανογραφικό δελτίο παράλληλα με αυτό που παραδίδουν για τα ελληνικά πανεπιστήμια.