Παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν όλο αυτό το διάστημα από συμβούλους της αντιπολίτευσης και κατοίκους της περιοχής το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) στη σημερινή του συνεδρίαση την πρόταση αποδοχής 3.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ από τον Πύργο Ηλείας.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την υγειονομική ταφή ποσότητας μέχρι 3.000 τόνων (για διάστημα που δε θα υπερβαίνει την 31η/12/2015), στον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας, στον οποίο καθημερινά μπορούν να αποτίθενται 40 τόνοι ημερησίων. Η τιμή μονάδας για την υγειονομική ταφή ορίζεται στο ποσό των 22,60 ευρώ/τόνο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13%) και το ύψος της προϋπολογιζόμενης δαπάνης, ανέρχεται στο ποσό των 67.000 ευρώ.

Η συμφωνία θα ισχύσει μέχρι τα τέλη του έτους, αναμένεται να ενισχύσει  τα οικονομικά της ΠΑΔΥΘ, ενώ δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, σύμφωνα με όλες τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Όπως ειπώθηκε από την πλευρά του δήμου «θα δεχθούμε μόνο τη συγκεκριμένη ποσότητα και πέραν αυτής τίποτε άλλο», ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στα ανταποδοτικά για τους κατοίκους της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης απασχόλησε το Σώμα εκ νέου το θέμα της δυσοσμίας στον Ληθαίο ποταμό στο ύψος του Εργοστασίου Γάλακτος. Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής με τον δήμαρχο κ. Δημ. Παπαστεργίου να τονίζει στην πρόταση του πρώην δημάρχου Χρ. Λάππα για παρέμβαση εισαγγελέα, ότι για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να έχουν στοιχεία

Όπως τόνισε έχουν ληφθεί δείγματα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου κι αναμένονται τα αποτελέσματα ώστε με ασφαλή στοιχεία να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Δείγματα από την περιοχή έχουν πάρει και υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.