Ημέρα εκδηλώσεων η χθεσινή για την ΤΥΡΑΣ, καθώς το πρωί η εταιρία, δια των ιδιοκτητών της, συμμετείχε στην τελετή παραλαβής της κεντρικής γέφυρας όπου, ως γνωστόν, ήταν χορηγός της αναστήλωσης, ενώ αργότερα, το μεσημέρι, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προς τιμήν των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Η γέφυρα, που αποτελεί ένα μνημείο- σύμβολο για την πόλη καθώς η κατασκευή της ανάγεται στο μακρινό 1889, είχε πάντα ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για τους αδερφούς Σαράντη καθώς από μικρά παιδιά την διέσχιζαν καθημερινά μεταφέροντας με το …τρίκυκλο ποδήλατο εμπορεύματα για το οικογενειακό τυροπωλείο της οδού Λαρίσης.

Τα χρόνια εκείνα, είπε ο Τάκης Σαράντης απαντώντας στις ευχαριστίες του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, μπορεί να ήταν πιο φτωχά αλλά ήταν γόνιμα και παραγωγικά καθώς ο κόσμος δούλευε. «Τα πράγματα χάλασαν αργότερα… ειδικά το 1985. Τότε αποφασίστηκε και η πεζοδρόμηση της Ασκληπιού, η οποία συμβολίζει το αραλίκι του Έλληνα τον οποίο έστρεψαν στην κατανάλωση με δανεικά, κάνοντάς τον να εγκαταλείψει τον κόπο της δημιουργίας…».

Ο Μιχάλης Σαράντης, από την πλευρά του, μιλώντας για τις χορηγίες του ομίλου στην πόλη, θυμήθηκε τα χρόνια της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος επί δημαρχίας Μιχάλη Ταμήλου. Ο ίδιος έδωσε και την είδηση λέγοντας ότι «οι χορηγίες από την πλευρά της εταιρείας προς τον Δήμο Τρικκαίων θα συνεχιστούν».

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του ακούστηκε από το πλήθος ο Θόδωρος Σπανός να σχολιάζει: «Μάλλον πάει για δήμαρχος, πρέπει να ετοιμάζομαι…».

Κ.Τ.