Ως προς τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς για ανεξόφλητα χρέη των δημοτών το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων αναφέρει:
Καλό θα ήταν : οι εκάστοτε δημοτικές αρχές της πόλης μας να είχαν διαγνώσει έγκαιρα που οδηγούσαν οικονομικά τον  Δήμο Τρικκαίων και του λοιπούς Καποδιστριακούς Δήμους που συνενώθηκαν μ' αυτόν  και ότι η “με το κλείσιμο του ματιού δημοτικών αρχόντων” γαλούχηση  δημοτών στην λογική της παραγραφής, η συνένοχη ανοχή σε περιόδους που οι δημοτικές αρχές θα μπορούσαν να ήταν πιο αποτελεσματικές στην είσπραξη των οφειλών και οι παραπλανητικοί προϋπολογισμοί με αποκρύψεις οφειλομένων εκατομμυρίων ευρώ  θα οδηγούσαν τον μεγαλύτερο Δήμο του Νομού ενώπιον και της τυπικής πτώχευσης που στις σημερινές συνθήκες επιτροπείας και δημοσιονομικού στραγγαλισμού θα καταλήξει το θύμα να είναι η ίδια η κοινωνία.
Καλό θα ήταν : η σημερινή δημοτική αρχή να είχε αναλογισθεί ότι έχει απέναντι της μια χειμαζόμενη και ρημαγμένη κατά το μεγαλύτερο της μέρος  κοινωνία  ώστε να εξαντλήσει όλα τα ενημερωτικά μέσα και χρονικά  όρια και να μην προχωρήσει αιφνιδιαστικά, οριζόντια και με την ψυχρή λογική του ΑΦΜ σε κατασχέσεις από τους  τραπεζικούς λογαριασμούς 4500 δημοτών δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα σε πολύ περισσότερους, προβλήματα που αφορούν στην διαβίωση τους ή την επαγγελματική τους ισορροπία (δέσμευση ΑΦΜ….) . Αλήθεια ενημερώθηκαν ορθά και σύννομα οι δημότες με αποδεικτικά παραλαβής, ενημερώθηκαν για τον ορισμό του ακατάσχετου λογαριασμού, για τους συνδικαιούχους ή αιφνιδιάστηκαν; Παρά τις τεχνικές και πραγματικές δυσκολίες που υπάρχουν, θα έπρεπε να είχε κατηγοριοποιήσει τους οφειλέτες ώστε  να προτάξει την είσπραξη αναιτιολόγητων οφειλών των στρατηγικών κακοπληρωτών και στην παρούσα κρίσιμη και αδύναμη φάση να μην αδυνατήσει περαιτέρω την αντοχή της κοινωνίας και να την βοηθήσει να παραμείνει όρθια, στοιχείο απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της χώρας. Η πρωτοβάθμια αρχή της δημοκρατίας, η πιο κοντά στην κοινωνία , δεν θα έπρεπε να γίνεται  “δούρειος ίππος” στις λαίμαργες και επικίνδυνες επιδιώξεις των δανειστών. Εξάλλου, δεν προέκυψε απαίτηση των αρμοδίων οργάνων του κράτους για αναγκαστική είσπραξη των οφειλών των δημοτών.
Καλό θα είναι: η δημοτική αρχή να εισαγάγει στο δημοτικό συμβούλιο θέμα ως προς την ρύθμιση των οφειλών με ταυτόχρονη μείωση των παράλογων προσαυξήσεων ώστε με την πολιτική αυτή απόφαση  να ανασταλεί η εφαρμογή των κατασχέσεων και να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους με τις ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων. Παράλληλα να υποβάλλει αίτημα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες  για την εκ νέου δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των πολιτών σε περισσότερες δόσεις και λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Καλό θα είναι: η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην δημιουργία ειδικού λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθενται ανά περιοχή οι εισφορές σε χρήμα των πολιτών για την δημιουργία των υποδομών στις νεοεισαχθείσες γειτονιές, όπως προβλέπει ο Ν 1337/83. Σε αυτούς τους λογαριασμός θα πρέπει επίσης σταδιακά και ύστερα από ειδική καταγραφή και μελέτη να συγκεντρωθούν όλα τα ποσά που πληρώθηκαν έως σήμερα από τις εισφορές των κατοίκων τους, ποσά που δικαιούνται οι περιοχές αυτές  όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτό θα εδραιώσει την αίσθηση της ανταποδοτικότητας, της εμπιστοσύνης, της νομιμότητας και της εμβάθυνσης του καθήκοντος για την πληρωμή των εισφορών αυτών.
Η Συντονιστική Επιτροπή