Συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων τη διεκδίκηση συνέχισης ενός σημαντικού έργου, που όμως έχει απενταχθεί . Και μάλιστα, δεν μένει μόνο στις αποφάσεις των ανώτερων αντιπροσωπευτικών του οργάνων, αλλά διά του Δημάρχου ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών την ανάκληση της απόφασής του. Ο λόγος, για το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις σε δύο περιοχές της πόλης των Τρικάλων και στην Τοπική Κοινότητα Ξυλοπάροικου και το οποίο, παρότι έχει ήδη δημοπρατηθεί, απεντάχθηκε. Ήδη σχετικά αποφάσισαν, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, όσο και η Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων, αλλά και οι 229 κάτοικοι του Ξυλοπάροικου, να αντιδράσουν. Ζήτησαν, δε, από τον υπουργό κ. Νίκο Βούτση, την ανάκληση τη απόφασής του. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με επιστολή του τάσσεται με τις συλλογικές αποφάσεις και ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της απόφασης ένταξης. Στην επιστολή, στην οποία επισυνάφθηκαν οι εν λόγω αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, σημειώνονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε η απόφασή σας για ανάκληση της απόφασης ένταξης ενός έργου που αφορά στον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για το έργο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ & Δ.Ε. ΚΟΖΙΑΚΑ», στην πόλη των Τρικάλων και στην πλατεία της Τ.Κ. Ξυλοπάροικου. Η απόφαση ένταξης ανακλήθηκε, παρότι το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί. Αυτή η ενέργεια συνετέλεσε στον απόλυτο αιφνιδιασμό των κατοίκων, του εργολάβου και του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι ανέμεναν την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, προκειμένου το έργο να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.

Οι κάτοικοι της Τ.Κ. Ξυλοπάροικου σύσσωμοι, με 229 υπογραφές, τις οποίες επισυνάπτω προς ενημέρωσή σας, διαμαρτύρονται εντόνως.
Οι κάτοικοι δύο περιοχών στα Τρίκαλα εκφράζουν στον Δήμο τη διαμαρτυρία τους

Η Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων με ψήφισμά της, το οποίο επίσης επισυνάπτω, ζητά την ανάκληση της απόφασής σας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, ομόφωνα ζήτησε με ψήφισμά του - το οποίο επίσης επισυνάπτω - την επανεξέταση της απόφασής αυτής.

Το έργο κρίνεται σημαντικό για την περιφέρεια και συμβάλλει στην προσπάθεια ενίσχυσης της αλλαγής πορείας της χώρας. Ουσιαστικά η απένταξή του, δημιουργεί ερωτηματικά, για το αν προωθείται ή όχι η ισόρροπη ανάπτυξη, με τη μη κατασκευή έργων υποδομής και αναπλάσεων, χρήσιμων και ουσιαστικών για την περιφέρεια. Και μάλιστα, έργων που είναι ήδη δημοπρατημένα.
Κύριε Υπουργέ,
επειδή το έργο είναι ήδη δημοπρατημένο, ζητούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή σας με αριθμό πρωτοκόλλου 914/25-2-2015, η οποία απεντάσσει τα σημαντικό για τον Δήμο μας έργο, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί κανονικά»